Monoteatri juht Karl Kermes tunneb end esietenduse eel kindlamalt kui kunagi varem. "Ei taha midagi ära sõnuda, kuid käsikiri, osatäitjad ja proovid on end väga positiivselt tõestanud ja usun, et "Isast" saab järgmine menuk," lausus Kermes. "Selgi korral pakume Vene Kultuurikeskuses toimuvatel etendustel venekeelset sünkroontõlget, mis Ürgmehe puhul sai head tagasisidet."

Jan Uuspõld: "Mul on ühest küljest kindel tunne, aga teisest küljest tunnen ennast täna nagu tippsportlane, kes peab minema tiitlit kaitsma. Kui "Ürgmeest" vaadates on mehed ja naised nö. peegli ees ära käinud ja saanud kuulda tõde nii enda, kui oma kaaslase kohta, siis tänases lavastuses anname ülevaate, kuidas mehest saab mees. Vana kulunud klišee, et sõjavägi teeb mehest mehe on vale! Tegelikult on mees tehtud siis, kui temast on saanud isa. Etendus on nii neile, kes on juba lapsevanemad kui ka neile, kes mingil põhjusel on unustanud lapse teha. Pere ja kooselu eesmärk on lapsed, sest ilma lasteta kaob varem või hiljem elul maitse."

Alo Kõrve sõnul olid esimesed emotsioonid "Isa" käsikirja lugedes üllatavalt head – etendus on sisukas, mitte lihtsalt huumorilugu ning seal on ilusaid hetki. "Mononäidend on minu jaoks seni tundmatu žanr, aga tunne on erakordne, sest mõte sellest, et seisan üksi ilma trupita suure saali ees ja hoian publikut kaks tundi pingul, on suurepärane," ütles Kõrve.


Isa esietendus toimub 16. märtsil Vene Kultuurikeskuses algusega 19:00, millele järgneb kutsetega vastuvõtt. Kõik Vene Kultuurikeskuses toimuvad etendused on venekeelse sünkroontõlkega. Tõlke puhul on pilet ühe krooni võrra kallim. Piletid esietendusele on müügil alates 1. märtsist.

Etenduse lühikokkuvõte

"Isa" on tuntud Islandi näitekirjaniku, lavastaja, näitleja ja produtsendi Bjarni Haukur Thorssoni 2007. aastal valminud mononäidend. Thorsson astus näitlejana lavalaudadele 1998. aastal Rob Beckeri kirjutatud näidendis Ürgmees, mille ta ka ise lavastas.

Näidendis arutab peaosaline mehe ja naise kooselu järgmise etapi ja pereelu põhiväärtuste ning eesmärkide üle. Seitse aastat koos elanud paar on saabumas tagasi koju suurepäraselt puhkusereisilt armunute linnast Pariisist. Lennukis sattuvad nad kõrvuti istuma perega, kus kasvavad kaks last - mõnekuune poiss ja paariaastane tüdruk. "Isa" peategelase silme läbi toimub seal peres paras õudus: karjuvad lapsed, titetoitu ja jooke täis kallatud riietega lapsevanemad, kelle kurnatust on keeruline mõõtagi.

Isa üllatuseks sattub tema kallis naine lennukil nähtust sellisesse vaimustusse, et viib nende õnneliku, vaba ja noore pere järgmisele tasandile. Naine otsustab, et nad saavad lapse. Ligikaudu kaks tundi kestva etenduse jooksul viiakse vaataja tempokale ja humoorikale jalutuskäigule, mille jooksul saame põhjaliku ning kiire ülevaate, mis toimub ühes peres alates lapse saamise mõtte tekkimisest kuni lapse kolmeaastaseks kasvamiseni. Ja seda kõike mehe pilgu läbi.

Märtsis toimuvad etendused:
16. märts Vene Kultuurikeskuses – Jan Uuspõld
17. märts Teater Vanemuine – Jan Uuspõld
21. märts Vene Teater – Alo Kõrve
22. märts Teater Vanemuine – Alo Kõrve
25. märts Vene Kultuurikeskus – Jan Uuspõld
27. märts Vene Kultuurikeskus – Jan Uuspõld
29. märts Vene Kultuurikeskus – Jan Uuspõld
31. märts Vene Kultuurikeskus – Jan Uuspõld