Grilli- ja õllekool: Eriti hästi koheldud BBQ-searibi porteri-mustsõstra mopiga


Sellele roale võid juba enne küpsetamist külalistele anda hea maitse garantii. Roa valmsitamiseks varu endale ka pintsel — kui spetsiaalset toiduvalmistamiseks pole, siis sobib ka ehituspoest ostetud, aga kõigest lähemalt räägib Erlis videos. Head katsetamist!

Eriti hästi koheldud BBQ-searibi porteri-mustsõstra mopiga

Ribi

  • Sool, pipar

Mopp

  • Porter
  • Mustsõstramoos
  • Tüümian
  • Sool pipar

Kõrvale

  • Imperial Ale
  • Džiugas 24 kuud laagerdunud salatijuust

Maitsesta ribi soola-pipraga ja jäta maitsestuma. Olenevalt ribi paksusest lase lihal maitsestuda 2-3 tunnist kuni üle öö.

Sega kokku mopp kastme koostisoosad ja kuumuta keemiseni. Keeda madalal tulel ca pool tundi.

Mopp-kaste peaks jääma siirupi konsistentsiga.

Anna ribile esimese hooga tunnike valget lepasuitsu 100 kraadi juures.

Seejärel tõsta temperatuur 120-130 kraadini ja hakka iga 20 minuti tagant ribile mopp-kastet peale kandma. Seda selleks et ribiliha ei kuivaks ja saaks kaunima jume ja meeldivama maitse.

Peale küpsetamist lase veel ribil 5 minutit fooliumis puhata ja serveeri värske salati ja Džiugase 24 kuud lagerdanud juustuga.

Janukaks kaaslaseks sobib eriti hästi koheldud ribile kuniglik A. le Coq Imperial Ale, mis on rikkaliku maitsebuketiga pinnakääritusmeetodil valmistatud õlu, milles humala hõrk mõrkjas ja linnaste magus maitse on täiuslikus tasakaalus. Parimatele ale-õlledele iseloomulik vaskne värvitoon lisab aga keiserlikule minevikule kohast väärikust. Loe rohkem ale-õlle kohta SIIT.