Kui Publik hommikul Hallistesse kohale jõudis, oli perenaine Aita Laks juba varakult kohal ja imestas, et veel ühtegi kaunistust kohale pole jõudnud. “Kui te helistasite, lootsin, et äkki on lilleseadjad lõpuks ühendust võtmas, aga näe, hoopis ajakirjanikud,” vangutas ta pead ning toimetas kiriku saalis usinasti edasi. Jahe ruum peab nimelt homseks soojaks ja ilusaks saama, kuna täna valitses seal kõigest mõni kraad kõrgem temperatuur kui õues marukrõbeda külma käes. Täna langes näidik -12, homseks lubatakse 14 külmaraadi.

See, et kirikusaal üleüldse soojaks köetakse, on erakordne sündmus ning nurka aegsasti valmis toodud atribuutika (puhurid ja gaasiballoonid) annavadki aimu sellest, et varsti läheb suuremat sorti kütmiseks. Koguduse rahvas endale Aita sõnul sellist luksust lubada ei saa, kuna käputäie kohalike jaoks piisab jutluste pidamiseks ka väiksemast kõrvalruumist, mida saab radiaatoritega kütta. Laulatusi Halliste kirikus pole talvisel ajal aga peaaegu üldse nähtud — paarkümne aasta jooksul ehk vaid üks.

Pildistamise ja video meisterdamise tarvis tulesid põlema lülitades muretses Aita ühtlasi ka selle pärast, et ei tea täpselt, kui palju rahvast tseremooniale ikkagi tuleb. “Mulle öeldi alles 27.detsembril, et laulatus siin üldse toimub,” nentis ta ja lisas, et tema poole on pöördunud ka mitmed koguduse liikmed sooviga presidendi laulatusele tulla. “Pean kõigile ära ütlema, kuna see on perekondlik sündmus ja presidendi turvamehed ei laseks pealegi kirikusse sissegi. Nii kahju on oma inimestele ära öelda, aga no mis sa teed…” rehmas ta käega.