Kokku annab maailmakuulus Cirque du Soleil Eestis nüüd seitse etendust 3.-7. aprillini. BDG Musicu peapromootori Eva Palmi sõnul on 7. aprilli õhtune show viimane etendus Tallinnas, mis müüki pannakse. «Jaanuari lõpus suure nõudluse tõttu lisasime ühe lisaetenduse, nüüd panime müüki veel ühe lisashow, kuna Eesti publiku huvi kõrgkvaliteetse kogupere meelelahutuse vastu osutus väga suureks. Sama juhtus ka eelmine kord 2011. aastal - Cirque du Soleil’ teise etendusega Saltimbanco. Mul on hea meel, et aprilli alguses tekib üle 20 tuhandel eestimaalasel taaskord võimalus oma silmaga näha maailma tsirkusekunsti absoluutset tippu. Ka teine lisaetendus leiab aset nädalavahetusel ning sobib suurepäraselt külastamiseks ja nautimiseks kogu perega», kommenteeris Palm.

Cirque du Soleil’l on kokku 21 omapärast etendust. Osa nendest on alalised showd maailma suurtes metropolides nagu Las Vegas, New York, Tokyo, Macau, ning teised tuuritavad aasta vältel üle maailma ringi. Tallinnasse toob seekord Cirque du Soleil salapärase ja lummava show Alegria.

Eesti tuntud tsirkuseartisti Vello Vaheri sõnul saab juba järgmisel nädalal Saku Suurhallis taas näha Cirque du Soleil’ imepärast tsirkusekunsti. «Kui esimene kord poolteist aastat tagasi esitleti Tallinnas Eesti publiku nö. eelsoojenduseks etendust Saltimbanco, siis seekord on kavas veelgi suurejoonelisem ja klassikaks saanud Alegria, mille tõmbenumbriks on kindlasti kõrged õhulennud ja saltod julgestusvõrgu kohal, mis toimuvad nii kiikuval trapetsil kui ka kangidel. Ei meenu, et Eestis oleks sellelaadset numbrit kunagi esitatud. Ka saltod batuudiradadel ja õlgadele toetuvatel põrkelattidel toimivad nagu kellavärk. Lisaks on eksootilistes rollides tulekeerutaja, eri kõrgusega keppidel balansseerija, kehaväänajad, õhuakrobaat kummirihmadel ja paljud teised. Vürtsikaid vahepalasid pakuvad stiilselt kostümeeritud nõiduslikud klounid. Nauditav on kogu lavastuse liikumise puhtus ja elegants. Soovitan kõigil, kel vähegi võimalik, Päikesetsirkuse Alegria’t oma silmaga vaatama minna, sest selline etendus jätab elamuse pikkadeks aastateks», ütles Vaher.

Alegria on klassikaline Cirque du Soleil’ tsirkuselavastus, mis on saavutanud rahvusvahelise menu ja võlunud kogu maailmas üle kümne miljoni vaataja meeli ning millest võtab osa 55 artisti 15 riigist. Alegria tähendab hispaania keeles vaimustust, rõõmu ja juubeldamist. Baroki- ja ooperihõnguline show paistab silma toretsevate kostüümide, elavas esituses originaalmuusika ja detailirikka lavakujundusega ning pakub atleetlikkust ja artistlikkust ülistavat imelist vaatemängu. Elegantsetes, pea ebamaistes etteastetes demonstreeritakse muljetavaldavat osavust, jõudu ja kiirust.

Alegria on tuju, meeleseisund. Alegria on show, kus kuninga narrid, kerjused, tänavamuusikud, vanad aristokraadid ja lapsed loovad muinasjutulise maailma. Alegria on midagi enamat kui lihtsalt tsirkuseetendus. See on kaasakiskuv ja kordumatu elamus, mis kütkestab igas eas vaatajaid. Alegria on salapärane ja lummav tipptasemel akrobaatiline vaatemäng kogu perele!

Maailmakuulus CIRQUE DU SOLEIL annab Tallinnas, Saku Suurhallis seitse etendust alates 3. aprillist.

Etenduste ajad:

3. aprill (kolmapäev) ESIETENDUS

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

4. aprill (neljapäev)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

5. aprill (reede)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

6. aprill (laupäev)

kell 15:00 (uksed avatakse 14:00)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

7. aprill (pühapäev)

kell 14:00 (uksed avatakse 13:00)

kell 18:00 (uksed avatakse 17:00) LISAETENDUS

Alegria etendus kestab kokku 2,5 tundi, kuhu mahub vahele 30 minutiline vaheaeg.

Cirque du Soleil (Päikesetsirkus) loodi 1984. aastal Kanadas Guy Laliberté ja noorte tänavaesinejate trupi poolt väga lihtsal eesmärgil – lõbustada publikut, näha maailma, ning ise sellest kõigest rõõmu tunda. Tänaseks on ettevõttel 5000 töötajat, kelle hulka kuulub enam kui 1200 artisti 50 erinevast riigist. Cirque du Soleil on toonud imetlust ja rõõmu sajale miljonile pealtvaatajale 300 linnas viiel mandril.

Piletid Cirque du Soleil’ Alegria Tallinna etendustele hinnaga alates 29 eurost on müügil ainult Ticketpros - internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti. Lastele kehtivad soodushinnad.

CIRQUE DU SOLEIL’ Tallinna etenduste produtsent: BDG Music.

Meediapartnerid: Kanal 2, Pervõi Baltiiski Kanal, Star FM, SKY Radio, Delfi