21 aastat Briti valituses töötanud ja sellest mõnda aega kaitseministeeriumi salatoimikute ehk UFO-projekti pealik olnud Nick Pope on tänaseks hinnatud ja oodatud esineja konverentsidel ja foorumitel üle kogu maailma.

"Ma arvan, et inimesed on valmis teadmiseks, et me ei pruugigi Universumis üksi olla," arvab Nick Pope, kelle sõnul näitavad küsitlused, et üle poolte vastanud inimestest usub, et mujalgi Universumis võib elu olla, ka maavälist mõistuslikku elu.

Pärast valitsuse jaoks töö lõpetamist on ta vabakutseline – edukas autor, ajakirjanik ja telesaatejuht. Põhjalik uurimine ja töine kokkupuude valitsuse ametlike andmetega lahustasid Nick Pope’i skeptitsismi UFO-fenomeni suhtes ning tema sõnul on tegemist äärmiselt olulise riigikaitse valdkonnaga, eriti kui UFO-nähtuseid on tabatud radaritega ja tunnistajateks on sõjaväepiloodid.

Töötades aastatel 1985-2006 Briti kaitseministeeriumi UFO-projekti juhina, oli tal kokkupuuteid ka tulnukaröövide, viljaringide, anomaalsete vigastustega loomadel, kaugvaatluse ja kummitustega.

Tänaseks on ta UFOde, ulme, seletamatute teemade ja anomaalsete nähtuste ning nendega seotud vandenõuteooriate alal üks juhtivamaid autoriteete ja meediakommentaatoreid, olles esinenud erinevatel sündmustel ja kõnelenud tele- ja raadiojaamades üle kogu maailma. 2006. aastal lahkus ta UFO-projekti juhi kohalt ning kaitseministeerium teatas, et "X-failid suletakse, UFO-juhtumeid enam ei uurita", Nick Pope jätkab teemade uurimist eraisikuna.

Saates selgub: Miks maailma majandusliidreid huvitavad maavälised teemad? Kas me oleme valmis teadmiseks, et me pole Universumis üksi? Kuidas edenevad eri riikide salatoimikute avalikustamised? Mis toimus 30 aastat tagasi Inglismaal Rendleshami metsas? Mis on kosmiline embargo ja kuidas see toimib?