Kontserdiks valmistub Ott, nagu ikka, palju proove tehes ja tema repertuaari enda jaoks vokaalselt ja sisuliselt selgeks mõeldes. Ei ole ju ometi tegu näosaatega, kus artist teeb laval kübaratrikki ja püüab olla originaalesitaja moodi, vaid igale loole tuleb ka "Ott" sisse panna. "Kontserdist ei tule kindlasti midagi näosaate laadset, vaid see on ikkagi puhas minu enda interpretatsioon Sinatrast. Laval on sellel õhtul Ott Lepland, kes esitab Sinatra laule, mitte Ott Lepland, kes imiteerib Sinatrat," sõnas Ott Publikule.

Mida arvab Ott sellest, et teda Sinatraga Eesti ajakirjanduses koguni välimuse poolest võrreldud on? "Seda on väga raske öelda, kui palju on minus endas Frank Sinatrat, sest kahjuks ei olnud au teda tunda. Lavalises kontekstis tahaks loota, et ka mul jagub piisavalt karismat ja n-ö sarmi, et tema loomingut talle vääriliselt esitada," jääb Ott tagasihoidlikuks.

Oti jaoks pole tegu kaugeltki mitte esimese korraga Sinatra muusikat esitada, kuid iga kord on ikkagi uus ja eriline ning Ott veel noor artist, kes ajastuhõngulist Sinatra-tunnet aasta-aastalt küpsedes ikka üha värvikamalt edasi suudab anda. Kui sügavalt see muusika aga tema hinge puudutab? "Jah, tõsi ta on, et Sinatra muusikaga olen kursis juba varajasest lapsepõlvest alates. Tema laule esitama hakkasin aga alles Otsa-koolis õppides, kuna eriala- ja bänditundides on Sinatra repertuaari omajagu. Tema esitatud lauludes on kindlasti neid, mis on hinge puudutanud nagu näiteks “My Way”, mis on suurepärane muusikapala. Aga siiski meeldib mulle ka lihtsalt artistina tema laule esitada, sest see on mulle kindlasti alati väljakutseks omaette," leiab laulja.

"Sinatra muusika on kindlasti omane sellele ajastule, kus ta tegutses," kirjeldab Ott – kuigi tema karjäär kestis kokku üle 50 aasta, jäid artisti hiilgeajad, kust on pärit enamus tema repertuaarist, 1930ndatest 1950ndateni. "Just see teeb ka selle repertuaari suures osas nii unikaalseks. Talle kirjutasid muusikat oma ajastu tipp-heliloojad, kes olid oma ala täielikud professionaalid. Suure protsendi tema repertuaarist moodustavad jazz-standardid, mis on paljude muusikakõrgkoolide õppematerjalideks üle kogu maailma ka tänapäeval."

Oma lemmikuks peaks Ott vaieldamatult Sinatra lugu “My way”: "Võib-olla sellepärast, et see on tema kuuldud lugudest kõige minulikum ja puudutab alati ka mind ennast, kui seda kuskil esitan. Laulu helikeel ja sõnum on nii tugevad, et see lihtsalt ei saa külmaks jätta." Ka Sinatra-ajastu mood ei jäta Otti päris külmaks – kui ta saaks valida ühe tolle aja moeelemendi, mida kanda, siis Sinatra kantud ülikondadest ei ütleks ta kindlasti ära. "Kaabus pole ma enda puhul nii kindel," märgib ta siiski.

Frank Sinatra ajale olid lisaks šikkidele riietele omased aga teisedki "nüansid", millest tänapäeval kohati vägagi üllatav kuulda. "Väidetavalt oli ta tihedalt seotud maffiaga ja on ka seadusega pahuksis olnud," tutvustab Ott Sinatra kirevat tausta. "Üllatav fakt tema elust on näiteks ka see, et 60ndatel rööviti tema poeg Frank Sinatra juunior, kelle eest ka lunaraha nõuti. Õnneks jõudis ta turvaliselt koju tagasi," teab ta rääkida. Kas Sinatra elulugu on teda kuidagi mõjutanud? "Otseselt tema elu pahupool mind ennast oma karjääri üle pole mõtlema pannud, aga kindlasti on ajad muutunud ja artistid ei saa endale enam lubada asju, mida sai teha näitleks 1940ndatel," ütles Lepland.

Küll aga on Sinatra kümnetest kuulsatest repliikidest talle nii mõnedki südamelähedased: "The best revenge is massive success" ja "Don’t hide your scars. They make you who you are". Ehk eesti keeli: parim kättemaks on suur edu ja ära peida oma arme – need teevad sinust selle, kes sa oled.

Kuni 15. märtsini on Piletilevis saadaval piiratud arv soodushinnaga eelmüügipileteid. Kõige värskema info kontserdi kohta leiate ürituse Facebooki-lehelt.

Osta piletid aasta kõige šikimale kontserdile Piletilevist.