Festivali peaesineja, Jazzkaare unistusteartisti Pat Metheny Unity Groupi kaks ja pool tundi kestnud kontsert Nokia Kontserdimajas kujunes festivali emotsionaalseks kõrgpunktiks. Mängiti värske albumi „Kin (←→)“ muusikat aga ka varasemaid lemmiklugusid. Metheny ise pidas Jazzkaare kontserti kolmest Baltikumi kontserdist parimaks. Teise peaesineja Cassandra Wilsoni kontserti hindas väga heaks USA mainekas muusikriitik Tom Conrad.

Festivali kodu asus kolmandat aastat Merepaviljonis ning sai väga hea vastukaja nii külastajatelt kui ka muusikutelt. Rohkelt kiideti ka festivali lavakujundust ja professionaalset valgus- ja helikunstnike tööd. Paviljon püstati koostöös heade partnerite Prike, RGB Baltic’u ja Tallinna Sadamaga.

Merepaviljoni tõid täismaja duo Eplik-Randalu, Fatoumata Diawara, Nina Attali, Portico Quartet’i, Las Migase, Mount Kimbie’ ja „Bluusipüha“ kontserdid. Meie artistide kontsertidest oli väga haarav Noore Eesti jazzi gala, samuti Andres Mustonen jazzkvarteti kontsert koos trompetivirtuoos Avishai Coheniga.

Rohkelt kiitust nii väliskriitikuilt kui omadelt pälvis nelja kontserdiga esinenud Kadri Voorand. Armsad ja lõbusad olid Jazzkaare lastekontserdid koos Viljandi noorte näitlejate, miimide ja Taani multiinstrumentalist Karsten Mathieseniga. Lausa kosmilise elamuse pakkus avakontserdil Lennusadamas kõlanud Ülo Kriguli uudisteos „Lend JK025“. Publiku lemmikud Teater NO99 Jazziklubis olid Susana Sawoff, Tõnu Naissoo, Kadri Voorand.

Eriti soojalt võeti vastu „Heliseva pühapäeva“ kümme tasuta kontserti põnevates mereäärsetes kontserdipaikades, kus jagus palju muusikalist ja arhitektuurset avastamisrõõmu. Tasuta kontsertide päeva külastas üle 2700 inimese.

Jazzkaare kontserte Tallinnas külastas piletiga rohkem kui 12 000 muusikasõpra. Koos tasuta kontsertide päevaga, lõunakontsertidega ja linnaruumi kontsertidega sai festivalist prognoosi kohaselt osa üle 20 000 kuulaja. Samaaegselt festivaliga Tallinnas toimusid menukad kontserdid veel Tartus, Viljandis, Pärnus, Haapsalus, Valgas, Türil, Narvas, Otepääl, Raplas ja Kuressaares.

Tallinna rahvusvaheline festival Jazzkaar, mis tänavu tähistas oma 25. juubelit, õnnestus igati. Jazzkaar tegi tihedat koostööd Eesti Rahvusringhäälinguga, Klassikaraadio vahendusel jõudis eetrisse hulk kontserte. Klassikaraadio, Vikerraadio ja Raadio2 eetris olid saated Jazzkaare ajaloo kõigist 25 aastast. Koostöös kinoga „Sõprus“ toimus muusikafilmide nädal ja koos fotograafidega valmis mitu toredat fotonäitust. Festivali tulid kajastama kuusteist välisajakirjanikku USA-st, Kanadast, Soomest, Norrast, Rootsist, Venemaalt ja Inglismaalt.

Lisaks ajalehtede-ajakirjade reporteritele kajastasid festivali operatiivselt vabatahtlikud reporterid ja fotograafid. Festivali kodulehel www.jazzkaar.ee ja Facebooki lehel on üleval videod, pildigaleriid, kontserdiarvustused ja kuulajate arvamused.

Festivali kuldsponsor on Danske Bank. Festivali peasponsorid on Eesti Päevaleht, ERGO ja KAFO, aastasponsorid My City Hotel, Tallink, Aktaprint, United Motors ning Merepaviljoni partnerid Prike, RGB Baltic ja Tallinna Sadam. Festivalile aitavad kaasa kohvikupartner Reval Cafe, Hansabuss, Eesti Loots, Vendomar ja Kodupaber. Festivali toetavad Tallinna linn, Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, välisinstitutsioonidest Ameerika Suursaatkond, Hispaania Suursaatkond, Goethe Instituut, Prantsuse Kultuuriinstituut, Austria Saatkond, Taani Kultuuriinstituut, Pro Helvetia ning mitmed linnad. Tasuta kontsertide päeva toetasid Eesti Autorite Ühing ja Tallinna Spordi- ja Noorsooamet. Linnaruumiprojekti toetasid Tallinna Haridusamet ja Kultuurkapital.

Jazzkaar tänab südamest kõiki oma vabatahtlikke, koostööpartnereid ja toetajaid – ainult koos teiega saime tuua 20 000 jazzisõbrani nii palju kirkaid emotsioone! Suur tänu ka Jazzkaare fantastilisele publikule – seda kõike korraldatakse just teile!

Jazzkaart korraldasid Anne Erm, Eva Saar, Anu Luik, Ingrid Põldoja, Marju Kask, Merli Antsmaa, Madis Aija, Heiti Kruusmaa, Indrek Makke, Erik Teemägi ja enam kui 100 vabatahlikku abilist.