Oma esimese suure saali etenduse andiski Kinoteater ehk Lavakunstikooli tudengite grupp kinos Sõprus sel teisipäeval. Kui varasematel ülesastumistel projektruumis März jäi alati ukse taha mitukümmend inimest, siis sama kordus ka seekord – ent kino Sõprus mahutab ligi neli korda rohkem publikut.

Etenduse õhkkond meenutab rohkem rock-kontserti kui teatrietendust ning neli Lavakas näitlejaks õppivat noormeest – Henrik Kalmet, Jörgen Liik, Kaspar Velberg ja Karl-Andreas Kalmet – hullutavad publikut kokku ligi kaks tundi.

Kinoteatrisse kuuluvad lisaks näitlejatele ka Lavakunstikoolis dramaturgideks õppivad Diana Leesalu ja Paavo Piik. Stand-up ehk otsetõlkes püstijalukomöödiaga hakkasid noored tegelema lihtsalt soovist proovida, kas eestikeelne improviseeritud stand-up on üldse võimalik?

„Kas on võimalik rääkida sellest, mis meie ümber toimub ja mis meile muret valmistab nii, et see veel naljakas ka oleks? Teatrikoolis õpitud aastad on näidanud, et nalja tegemine on üks äärmiselt raske, kuid sellevõrra ka väga tänuväärne ja positiivset energiat andev ülesanne,“ räägib Diana Leesalu koosluse Kinoteater alguspunktist.

Kinoteatri tegijad leiavad, et eestikeelne ja improvisatsiooniline stand-up komöödia traditsioon ja kultuur tänases Eestis peaaegu puuduvad. Näha on võõramaalastest naljamehi või mõningaid paikapandud tekstiga etendusi, kus aga palju ruumi improvisatsioonile ning vahetule suhtlemisele publikuga ei jää. Eestlased püüavad teha asja teisiti!

Kinoteatri järgmine etendus toimub homme kell 21:00 Tallinnas, kinos Sõprus. Pileti hind 7 EUR