Erinevate kollektiivide koosseisus läheb viiest toimumisaastast võistlustulle 4. korral Jaan Pehk. 2011. ja 2012. aastal Orelipoisi nime all ning 2013. ning 2014. aastal koos sõpradega Kõrsikuna võistlev mees ei jäta jonni, ent ei muuda ka stiili. “Valss”, “Zombie”, “Suuda öelda ei” ning selleaastane “Tule ja jää” on kõik ühtmoodi muhedad.

Trafficu kitarrist ja ansambli Outloudz laulja ning eestvedaja Stig Rästa on koos kaasmuusik Robert Vaiglaga samuti võistlemas 4. korda, olles viiest toimumisaastast vahele jätnud vaid 2010. Ning kuigi võitu pole tulnud, siis Bob Dylani laulu teab iga suur ja väike kodanik.

Robert Vaigla elukaaslane ja tütre Ami ema Lenna pürgib Eesti laulu võistlusele 3. korda. 2010. aastal alustas ta püüdlusi looga “Rapunzel”, 2012. aastal jäi aga napilt Ott Leplandile alla looga “Mina jään”. Varasemaid aastaid, kui tegu polnud veel Eesti lauluga ja/või Lenna oli Vanilla Ninja koosseisus, siinkohal arvesse ei võeta.

Lauri Pihlap on kolm korda püüdnud taustalaulja kingadest välja astuda ja sooloartistina r’n’b rütmidega Eestit tutvustama pääseda. Ta on kandnud nii üksikesinejanime Lowry kui teinud ansamblit Soul Militia, ent siiani on kahjuks tulnud jääda endiselt tagaplaanile.

Maiken osaleb lauljana võistlusel esmakordselt, kuid sarnaselt Lauri Pihlapile on tema käinud seltskonnaga kaasas toetava taustajõu ning lauluõpetajana ja teab suurepäraselt, mida see võistlus endast kujutab. Trumbid taskus!

Norman Salumäe kollektiiv August Hunt on võistlustules teist korda ning laulja Norman ise sel aastal lausa topeltkoguses — nii oma nime alt eraldi kui bändiga koos ehkˇ teist ja kolmandat korda ühel ja samal aastal. Keeruline.

Kuigi see kohe pähe ei karga, siis osaleb teist korda ka Sofia Rubina. Moskvas toimunud Eurovisioonil juba Eestit esindanud Sandra Nurmsalu kollektiiviga Urban Symphony pürgib samuti teist korda — 2009. aastal jäid nad looga “Rändajad” 6. kohale. Muide, sel aastal on ennustusprotaal Triobet ennustanud reedel toimuva 2. poolfinaali suurfavoriidiks justnimelt Sandra.

Lauri Pihlapi, Trafficu, Maikeni, Norman Salumäe, Sofia Rubina ja Sandra Nurmsalu edasipääs või põrumine selgub juba homme õhtul kell 21.45, kui algab Eesti Laulu 2. poolfinaal ja koos sellega ka Publiku live-blogi otse telgitagustest! Püsi meiega!