Saksa režssööri Marie Reichi “Suvebluus” linastub maailmas esmakordselt ning see on lugu 15-aastasest Alexist, kelle vanemad lahutavad ning poisi elu sellega pea peale pööravad. Loomulikult ilmub mängu ka tüdruk, kellesse on võimatu mitte armuda. Linateose peaosatäitja François Goeske on ka Cinamonis kohal ning juhatab filmi sisse.

Sel aastal on Just Filmil programmis rekordarv filme – kokku 39, toimub 53 linastust. Festival toob vaatajateni kolm programmi – lastefilmide ja noortefilmide programmid ning tänavakultuurile keskenduva eriprogrammi.

Lastefilmide programm läheb lahti 21. novembril kell 15 soome animatsiooniga “Niko – Tee Tähtedeni”, mille valmimisele on kaasa aidanud ka Eesti oma animatsioonistuudio A Film ning mis kandideerib tänavu Euroopa Filmiakadeemia parima animafilmi tiitlile. Tänavakultuuri eriprogrammi üks tähtteos on kindlasti USA tantsufilm “B-Girl”, mis on tänapäevane tuhkatriinulugu neiust, kes üritab end leida läbi breiktantsu. Film linastub esmakordselt Euroopas.

Pühapäeval 22. novembril toimub Just Filmi perepäev, mil kõik linastuvad filmid dubleeritakse eesti keelde. Teiste hulgas näeb ka armsat taani lastefilmi “Tondipüüdjad”, mis samuti linastub esmakordselt väljaspool kodumaad.

Koostöös Jaan Tõnissoni Instituudiga tähistatakse 26. novembril kodanikupäeva ning näidatakse ühiskonnateemalisi filme, näiteks “Slingshot Hip Hop” ja “Afganistan otsib superstaari”. Mõlemad filmid on tänavu maailma suurematel filmfestivalidel väga kõrgelt hinnatud.

Kõik Just Film festivalil linastuvad filmid on tõlgitud eesti- ja vene keelde.

Filme hindavad kaks värske pilguga züriid: lastežürii ning noortežürii, kes valivad välja parima laste- ja noortefilmi ning jagavad eriauhindu. Just Film valib oma züriidesse igal aastal uued inimesed.

Lisaks filmidele toimub 28. novembril Kuku Klubis elektroonilise muusika eriüritus, kus kõik huvilised saavad osaleda elektromuusika workshopil ning pärast seda “Darkbeat” nimelisel peol.