Juur ja Kivirähk alustavad saadet väikese Ott Leplandi "Karuoti" lauluga. Meeste sõnul kõlas selle jooksul Ott juba 23 korda. Lugeja, võta 23 pitsi.

Samal ajal kui Eurovisiooni ülekandes tänatakse sponsoreid, tänavad ka Omakaitsjad oma sponsoreid. "Me võtame annetusi vastu oma nime alt," tõdevad nad, tänades nii erinevaid joogi- kui söögivalmistajaid, kes nende kriitikarohke õhtu maitsekamaks muuta aitavad,

"Täna on selle vana mehe viimane võimalus teenida välja Siri tiitel," vihjavad mehed Inglismaa esindaja Humperdinki 76 aastasele vanusele alustuseks. "Vanem mees sai esimesena oma laulu ära laulda ja ei pea seal kirbutsirkuses istuma, vaid saab hotelli magama minna," arvab Kivirähk.

"Ida-Euroopa võtab tuurid üles ja panid peeru põlema alustuseks," arvavad nad Ungari esitlusest.

"Vesipeast tuleb voolik rindade vahele ja ta kisendab valu käes. Ma ei imesta - kui pea on vett täis," ütleb Kivirähk. "Jumal-jumal-jumal, ta läheb lõhki. Mis albaanlast niimoodi võiks vaevata huvitav," arutlevad nad.

"Enne oli vesipea, nüüd pime," arutletakse esinejate järjestuse üle. "Kuulame vaegnägija laulu ka natuke," katkestavad mehed oma arutelu Leedu laulu ajaks. "Pettus on see, kui inimene tuleb lavale pimedana ja lõpetab tantsides."

"Prokuratuur on ka täna parooliks," lisavad nad võtusõna.

"Eesti poliitiline skandaal on ka Eurolavale jõudnud," arvab Kivirähk Bosnia ja Hertsegoviina sõnadele viidates. Mehed igatsevad Kosovot ka esinejate sekka.

"Sir Engelberdi eakaaslased. Nad esindavad Venemaad nagu Johannes Kotkas eisndas olümpiamängudel Eestit," jagub neil kommentaare udmurtidele. "Nägime võidulaulu ka ära," lisab Juur hiljem.

"See on riik, mille suhtes ma tunnen sümpaatiat, sest nad saatsid IMFi perse," tunnistab Juur Islandi laulu kuulates.

"Üks vanamees seisab taga ja valvab," näevad nad viie Küprose diskonaise asemel taustameest.

"Varsti hakkame Otile kuuma tegema, 21 viinapitsi peaks juba valmis olema," soovitavad nad ülejärgmiseks lauluks valmistuda.

"Nii jäle laul. Prantsusmaal pole muud pakkuda kui dressides mehi, kes kukerpalle teevad," arvab Juur Prantsusmaa loo järel.

"Peame võtma kodudes sisse energeetilise ringi ja väiksed Otid pihku," ütlevad Juur ja Kivirähk Itaalia loo ajal, mis pole väärt kuulamist, sest aeg on sobiv, et valmistuda järgmiseks looks.

"Olge vait ja kuulake," käsutavad Juur ja Kivirähk kuulajaid "Kuulama".

"Norra on omadega fakked up," arvab Juur, et trollimaal on ka korralik blackmetal skeene olemas.

"Ansambel Botox astub lavale!" arvab Juur Aserbaidžaani lauljanna kohta. "Taga nurgas paistis nurgas vaibal istuv kääbus," mainib Kivirähk, lootes, et kodudes vaatajad vast märkasid teda ka.

"Laleila leila leih," laulab joogsalt" kivirähk Rumeeniaga kaasa. "Selle loo ajal võiks mõitiskleda sügavamalt loomingu üle," lisab Juur.

"Suure dekolteega munder. Pornograafia on alati seotud mundritega," arvavad nad. "Taanilt oleks oodanud selgemat signaali. Tšellomees on pronohuviline noormees," arvab Juur. "Raskel ajal on ka perse laululind," ütlevad nad ja jäävad Taani lugu kuulama. "Ilma lauluta on palju parem."

"Kreeka tuleb hoogsa looga ja vilistab kõigile sakslastele, kes tahavad nad tööle panna."

"Meil pole midagi Türgiga pistmist," jätkavad mehed omavahel kirjandusülevaateid hoopis.

"Kõikidel Euroopa riikidel on mingi siuke paine sees," mõtleb Kivirähk Hispaania loo järel.

"See riik otsustab, kas anda Kreekale laenu," läheb vestlus oktooberfestlaste laulust eemale.

"Kas siin laval oli ka neid rooma küünlaid, mida sina tead," arutlevad nad allapoole vööd teemadel pärast Malta diskohitti.

"Nüüd on hakanud laulma ufo moodi mehed," märkab Juur. "Kas need on need Iiri kaksikud?" tahab täpsustuseks teada Kivirähk.

"Koreograafile näitas putukateadlane, kuidas kelmikalt siputada." arvavad nad Moldova trumlikleiditantsude kohta.

Hindamise ajal jätkavad nad kädistamist: "Kreeka ei karda midagi. Tal pole ka midagi - rinnahoidjaid isegi mitte," saab hinneteandja ka kommentaaride osaliseks.

"Kui ma ei teaks, et Jüri Aarmaa on Eestis, arvaks ma, et ta teeb Bosnia ja Hertsegoviinas haltuurat," jätkavad mehed.