Eesti ja Läti TV3, Mayor Arts Organization OÜ ja Universal Music Swedeni ühistööna käivituvale Fizz Superstar 2002 konkursile registreerimine algas esimesena Eestis. Nädala jooksul algab talentide registreerumine konkursile ka Lätis ja Leedus.

“Kogu ettevõtmise eesmärk on uute ja andekate talentide leidmine läbi rahvusvahelise lauluvõistluse,” ütles Fizz Superstar 2002 pressiesindaja Reno Hekkonens. Ta lisas, et viimastel aastatel on Balti riikidest tõusnud mitmeid andekaid ja lootustandvaid artiste, mis on meie regiooni vastu äratanud suurt huvi mitmel pool maailmas. “Arvame, et aeg on küps, kus Baltikumist tulevad andekad inimesed võiksid kaasa rääkida suurel rahvusvahelisel muusikaareenil. Selliste talentide avastamine ja neile konkreetse võimaluse loomine ongi meie konkursi peamised eesmärgid,” lisas Hekkonens.

“Esmakordselt on kõikidel andekatel noortel võimalus end proovile panna rahvusvahelises ja konkreetse väljundiga konkursil,” ütles Reno Hekkonens. “Konkursi peaauhinnaks on rahvusvaheline plaadistusleping maailma suurima plaadifirmaga Universal Music, mis on kindlasti üks olulisem võimalik eesmärk andekate inimeste jaoks, kes armastavad muusikat ja tegelevad sellega,” märkis Hekkonens.

“Lauluvõistlus toimub telesaadete seeriana märtsist juunini ja on samaaegselt eetris kõikides Balti riikides,” ütles TV3 programmidirektor Jüri Pihel. “Võistlejaid hindab muusikatööstuse spetsialistidest koosnev rahvusvaheline zhürii ja kolme Balti riigi telepublik. Fizz Superstar 2002 telesaadete vaatajate arvuks planeeritakse ca 10 miljonit televaatajat, mis on Balti regioonis ainulaadne,” kommenteeris Pihel.

Kogu konkursil osalemise protsess on tehtud võimalikult lihtsaks. Eestist kandideerida soovijatele on avatud Fizz Superstar 2002 infoliin numbil 0 900 10 01. Konkursil osalemise taotluse saab hõlpsalt täita ka internetis.