Kuigi Karl Martin Sinijärv ei ole kaugeltki kogu uut Solarise keskust läbi käinud, on ta sealt ostnud juba hunniku verivorste ja ühe raamatu.

Millise mulje Solarise keskus tervikuna jätab?

Solaris on üsna suur ja ei ma ole kõike veel vaadata jõudnud. Vahest ongi parem, kui sedasorti linnaliselt funktsionaalse objekti puhul kohe terviklikku pilti ei teki, saab jupphaaval kasutada ja lasta muljetel ladestuda. Hulk vajalikke asjakesi tekkis korraga kättesaadavasse kaugusse ja see on igal juhul hea.

Nüüd, kus uus hoone on valmis, kas vana maja taganutmine on õigustatud?

Vana maja valmimist jälgisin ma Reaalkooli poisina teiselt poolt teed üsna igapäevaselt ning tulemus oli tõesti jõle. Olen tänini rõõmus, et seda kivikasti enam ei ole. Jah, uuest oleks ju oodanud elegantsemat arhitektuurilist lahendust, praegune on liiga neutraalne ja ikkagi kongressipaleelik. Samas vana maja häiris mind ikka kohe väga, uus libiseb silma alt läbi ning laseb keskenduda sisulisele küljele. Mis on kohati kentsakas, kuid vajalik ja teretulnud.

Kas Solarise puhul on tegemist pigem kaubanduskeskuse, elustiilikeskuse või hoopis millegi muuga?

Elustiilist ma väga valjusti kõnelema ei kipuks. Korraga läheb ju vaja üht söögikohta, üht filmi või üht poeskäiku. Need kokku mingit elustiili ju ei moodusta. Aga mulle meeldib, et mu valik kesklinnas muutus tublisti suuremaks ning mõistlikus paigas on koos hulk häid asju.

Kas Solarise keskuses on midagi, mille üle Teil eriti hea meel on ja kas on midagi, mis Teid väga ei rõõmusta?

Kontserdisaali värvilahendus ja sisekujundus ei ole minu maitse. Hulga mõnusate, eripäraste ja mõistliku hinnaga söögikohtade olemasolu on seevastu vägagi minu maitse. Ja et nii toidu- kui raamatupood samast võtta on, teeb minust kindlasti keskuse püsikunde.

Kas olete ise juba keskuses käinud? Kui jah, siis mida tegemas, kas kontserdil, kinos või hoopis ostlemas?

Olen käinud ja näinud, kuid on veel paljugi näha ja käha. Olen ostnud ühe raamatu ja hunniku verivorste. Tehke teiegi nii!