Siin on väike ülevaade eestlaste ja meie lähinaabrite eurovisiooni lauluvõistluse sõpradest ja vaenlastest.

Eesti parimaks sõbraks on olnud senini Läti, kes on meile Eurovisioonil kõige rohkem punkte toonud. Portugali reisides peaksime aga ettevaatlikumad olema, sest 11 aasta jooksul pole me neile mitte ainsamatki punktikest andnud.

Käsi peseb kätt — oma headele naabritele lätlastele oleme meie andnud läbi aegade kõige enam punkte, iga kord vähemalt 8. Läti peab sõprade nimekirjast kustutama aga Makedoonia.

Ka Soome on naabrite poolehoiu välja teeninud — kõige enam puntke annavad põhjanaabrid rootslastele ja meile endale. Ühine on ka eestlaste ja soomlaste vihavaenlane, sest Portugalile on soomlased 26 aasta jooksul saanud vaid ÜHE punkti.

Baltimaad hoiavad eurovisioonil kokku! Leedu on lauluvõistlusel heldelt toetanud ka oma teist naabrit Lätit, kellele on punktid alati garanteeritud. Leedu pole kunagi punkte andnud aga Hispaaniale.

Venemaale võivad alati loota Ukraina, Valgevene ja Armeenia, kes punktide jagamisel on Venemaal alati meeles seisnud. Paremaid suhteid peaks hoidma aga Prantsusmaaga, kellele kuue viimase aasta jooksu on kogunenud vaid kuus punkti.