„Kapten Morten lollide laeval“ jutustab loo nutikast poisist Mortenist, kes ehitab endale mängulaeva ning ühel heal päeval leiab end sellelt samalt mängulaevalt koos putukatega, kelle ta sinna meeskonnaks korjas. Veidral kombel meenutab iga putukas kedagi Morteni päriselust. Putukad pole sugugi sõbralikud ning Morten peab end maksma panema, et laev oma kontrolli alla saada.
Filmiprogramm kestab kokku ca kaks tundi ning filmide lõppedes hakkavad ilmselt vaikselt juba koidukiiredki särama.

Filmi valmimisest räägitakse ka saates "OP! film".

11.08 kell 00.30 näidatakse rannalaval filmi „Ahto. Unistuste Jaht”. Filmi tulevad esitlema režissöör Jaanis Valk ja produtsent Erik Norkroos.

Dokumentaalfilm räägib suurest unistajast, seiklejast ja meremehest Ahto Valterist, kelle omanimelisel purjelaeval tehtud ümbermaailmareis paneb noored poisid seikluste järele janunema, naissoo õhetades armastuskirju kirjutama ning ajakirjanikud enda järel jooksma. Keegi ei teadnud, mis oli see motiveeriv jõud ja ajend, mis sundis Valterit kõike seda läbi tegema. Kangelase püsimatu meel, aastatepikkused katsumused oma unistuste täitmiseks ning teel ettetulnud läbikukkumised rulluvad filmi jooksul lahti. Unikaalse arhiivimaterjali kaudu näidatakse vaatajale eelmise sajandi maadeavastaja ihalusi ja katsumusi. Värvikas teekond ümber maailma avaneb vaataja ees tänu peategelase ja tema isa päevikutele ning unikaalsetele filmikaadritele, mis reisi jooksul filmilindile jäädvustati. Film toob vaataja silme ette ühe mehe elu ja meremeheks kasvamise loo. Vaataja näeb Valteri kujunemisprotsessi selleks, kes ta oli, ning maailma, millega tal tuli rinda pista, et selleni jõuda.

Reedel, 10.08 kell 12.00-16.00 toimub ka animatöötuba.
Kohtumiseni Kuressaare Merepäevadel!

Kuressaare Merepäevi toetavad Balbiino, Kuressaare Veevärk, AS Saarte Liinid, OÜ Merinvest, Ouman Eesti OÜ, Kuressaare Hambapolikliinik, Kaseoru OÜ, Saare Ehituspuit OÜ, Klotoid OÜ, Coop, Saaremaa Lihatööstus, Ehitusmees OÜ, Event Center, Saaremaa Spa Hotellid, Saarehotell, Coop pank, Auriga keskus, John Bull Pub, Saaremaa piimatööstus, Elmiku OÜ, Kadi Raadio, Mardi hotell, Javicar OÜ

Jaga
Kommentaarid