Maurice Maeterlincki näidendi kolmandat ekraniseeringut saatis suur kõmu, sest tegemist oli esimese Nõukogude-Ameerika koostööfilmiga, mida nimetati suureks läbimurdeks Nõukogude-Ameerika suhetes.

George Cukori lavastatud filmi võtted toimusid Nõukogude Liidus (peamiselt tollases Leningradis), kuid suurem osa näitlejate koosseisust olid Ameerika staarid, nende hulgas Elizabeth Taylor (Valguse kuninganna), Jane Fonda (Öö), Ava Gardner (Luksus), Cicely Tyson (Kass), Robert Morley (Isa Aeg) jpt.

Oodatud kassaedu jäi siiski tulemata, võtted venisid ja film osutus samasuguseks kalliks läbikukkumiseks, nagu oli olnud Elizabeth Taylori "Kleopatra".

Ajalehe Daily Express sõnul oli film segu nõukogulikust saamatusest ja ameeriklaste puhtsüdamlikust usust, et tohutu dollarihulk muudab kõik kullaks.

Maurice Maeterlincki sügava filosoofilise alltekstiga siiras klassikaline lastelugu Tyltyli (Todd Lookinland) ja Mytyli (Patsy Kensit) õnnetoova sinilinnu otsingutest muinasjutumaal paneb siiski ka selles filmis kaasa elama ning tõdemus, et tõeline õnn on kodus lähedaste juures, on ajatu.