32-aastasele Kaselaanele, tõid võidu nominetide näitusel esitletud kaks installatsiooni – „Aed“ (2012) ning „Nukkude väljak“ (2014).

Peapreemia suurus on 6000 eurot ning selle pani välja Smarten Logistics.

Žürii esinaine, Varssavi Zacheta galerii kuraator Magda Kardasz, põhjendas oma otusts järgmiselt: "Žüriile avaldas muljet see, kuidas Jass Kaselaan valdab skulptuuri vormi ja on võimeline seda siduma heli ja teiste meediumitega, luues nii võimsaid ruumilisi installatsioone. Tal on äratuntav kunstnikukäekiri ja ta valdab keelt, mis ulatub kriitilise sisu sügavustesse ja kommunikeerib affektiivselt selle kompleksust. Tema looming peegeldab meie igapäevast elu mõjutavaid repressiivseid struktuure. Kunstnikul näib olevat võime reaktiveerida skulptuuri traditsioon ja selle sisemine sümbolism ning tõlkida seda kaasaaja konteksti. Žürii on veendunud Kaselaane kunstipraktika arvestatavates tulevikuväljavaadetes."

Jass Kaselaan lõpetas 2006. aastal Tartu Kõrgema Kunstikooli ning kaitses 2008. aastal Eesti Kunstiakadeemias magistrikraadi.Viimaste aastate jooksul on ta keskendunud valdavalt suuremahulistele skulptuuri-, heli- ja ruumiinstallatsioonidele. Kaselaane seniseid projekte iseloomustab installatsioonide totaalsus, mis on samas läbi mõeldud pisimagi detailini, arvestades valitud teemat ja projekti toimumispaigana kasutatavat ruumi.

Kaselaan tegutseb skulptuuriõppejõuna nii Kunstiakadeemias kui ka Tartu Kõrgemas Kunstikoolis.

Köler Prize’i 1000-eurone publikupreemia läks fotograaf Johannes Särele, ruumiinstallatsiooni "Tõus kadumaläinud mõtte sügavikku" eest. Auhinda rahastab Salto arhitektibüroo.

Esimest korda anti Köler Prize’il välja ka nominendipreemia. Selle pani välja Visible Solutions OÜ ja andis üle kaasnominent Kiwale, nimetades teda Eesti kunsti Frank Zappaks.

Köler Prize on 2011. aastal Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumi asutatud kunstiauhind, mille eesmärgiks on populariseerida kaasaegset kunsti ning tõsta esile kohalikul kunstiväljal olulisi kunstnikke ja rühmitusi. Igal aastal nomineeritakse Köler Prize’ile viis eesti päritolu või Eestis alaliselt resideerivat kunstnikku või kunstirühmitust viimase kolme aasta loomingu põhjal.

2014. aasta Köler Prize’i nominentideks olid Jass Kaselaan, Kiwa, Kärt Ojavee, Johannes Säre ja Visible Solutions OÜ.

Nominentide näitust saab vaadata 15. juunini.