Allan (58) sõnab naerdes, et on vana rahvaluulekoguja, ja selgitab, et kogus tudengiajal noorte slängi, millest valmis ka diplomitöö, mis anti üle Keele ja Kirjanduse Instituudile. «Praegu meeldib mulle end ümbritseda asjadega, mis kõnetavad.»

Roosileht viitab ühele endaga intervjuule kaasa võetud Ruja kontserdi kuulutusele ja räägib loo, kuidas ta sellesama plakati 1973. aastal noore poisina Kreuksi kultuuripaleest endale «kerjas».

45 aasta vanusel kuulutusel on näha Ruja päris esimest koosseisu: Andres Põldroo, Urmas Alender ja Rein Rannap, kes plakati hiljem ka signeeris. Autor Heiki Kongi autogramm on samuti peal. Tema, muide, oli Eestis esimene, kes sai üldse loa bändipildiga plakat üles riputada. «Plakatid olid keelatud, sest need olid liiga läänelikud ega sobinud mitte mingil juhul meie kultuuri,» selgitab Allan. «ENSV ­kultuuriministeerium pidi selleks andma eriloa ja andiski. See on ajalooline plakat – esimene ansamblipildiga plakat, mida Eestis tohtis kasutada. Lääne bändide plakatid korjati tollis ära.» Tänu sellele, et Allanil oli alles originaal, millele polnud isegi ühtegi nõelaauku sisse tehtud, on vanast plakatist tehtud ka uus trükk – sada nummerdatud eksemplari.

Suurel Ruja fännil on olnud bändiga ka mitu isiklikku kokkupuudet: Rein Rannapiga on teda kokku viinud erinevad muusikasündmused, Urmas Alenderiga töötas mees koos Estonia laeva peal – Allan tegi diskosid, Urmas laulis pubis. «Ka Raadio 2s oli ta päris mitu korda mul saates külas,» ütleb diskor.