Fotokonkursi üheks eesmärgiks oli teavitada, et Tallinn on valitud 2011. aasta Euroopa kultuuripealinnaks ning häälestada inimesi vastavale lainele. „Fotokonkursi idee oli ärgitada linlasi märkama kultuuri enda ümber, panna neid mõtisklema, mis on kultuur ning seda ka jäädvustama. Sedasi kaasame kodanikke juba nüüd kultuuripealinna ühisesse loomisesse ning viime neid kultuurilainele,“ selgitas SA Tallinn 2011 juhataja Mikko Fritze. „Teame, et kultuuripealinna teemal on Tallinnas korraldatud ka näiteks laste joonistusvõistlus, seega kultuuripealinnaks saamist juba teadvustatakse,“ rõõmustas Fritze.

Näituse avamine toimub galeriis homme kell 16. Samaaegselt avatakse näitus ka Second Life virtuaalkeskkonnas asuvas Eesti saatkonnas. Selleks tehakse näitusesaalist interneti teel otseülekanne. Näitust saab virtuaalsaatkonnas külastada kuni novembri lõpuni.

„Kuna Tallinn 2011 armastab tavatuid formaate ja tahab katsetada uusi ja põnevaid ideid, siis haarasime võimalusest näitus ka virtuaalruumis avada kohe kinni. Tore, kui näitust on võimalik vaadata ka väljaspool Tallinna ja Eestit,“ kommenteeris SA Tallinn 2011 turundusjuht ja žüriiliige Katrin Remmelkoor.

Žüriisse kuulusid kunstnik ja SA Tallinn 2011 Tallinn-Turu programmi koodinaator Reiu Tüür (žürii esimees), kunstnik ja ArtDepoo galerist Olga Temnikova, EKA fotoosakonna õppejõud ja fotograaf Marge Monko, kunstnik Siim-Tanel Annus, fotograaf Liis Treimann, fotograaf Heiki Laan, AS Delfi kujundaja-fotograaf Ilmar Saabas ja SA Tallinn 2011 turundusjuht Katrin Remmelkoor.

Tallinna Disaini- ja Arhitektuurigalerii asub aadressil Pärnu mnt 6. Second Life virtuaalkeskkonda sisenemiseks tuleb www.secondlife.com veebilehelt alla laadida programm ning luua endale kasutajakonto. Saatkonda jõuab kõige lihtsamalt, sisestades otsingusse Estonia või Estonian embassy. Lisainfot virtuaalsaatkonna kohta saab ka välisministeeriumi kodulehelt. Konkursil osalenud fotosid kasutatakse Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna ja Eesti tutvustamiseks nii Eestis kui ka välismaal.

Konkursi korraldas sihtasutus Tallinn 2011, mis on Tallinna linna poolt loodud iseseisev organisatsioon. Sihtasutuse ülesandeks on valmistada ette ja koordineerida Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna programmi 2011. aastaks.