“Tegelikult arvas Maria kohe, et Eesti laulude saates lendame välja,” märkis Evelyn Mikomägi täna Star FM Hommikuprogrammis, kus jutt keerles eilse kontserdi ümber.

Ometi tunnevad nii Evelyn Mikomägi kui Ithaka Maria välja hääletamise üle pigem heameelt kui kurvastust, sest eraelulised ja töised tegemised olid lauluproovide tõttu juba suht kriitilisse seisu jõudnud.

“Täielik vabanemistunne!” õhkas Evelyn Mikomägi, nentides samas, et tunneb suur rõõmu, et nõustus saates osalema.
“See oli suurepärane kogemus ja pani mõtlema, kui uskumatult tõsine on laulujatöö, mis ometi tundub kõrvalt vaadates nii ilus ja kerge,” tunnistas ta.

Naisduetis tekitab aga senini elevust eileõhtusele „Welcome to Estonia“ –loole järgnenud ühe kohtuniku kommentaar, nimelt Jaanus Nõgisto öeldud: “Laulja ei tohi laval olla külm nagu kala!”
Ithaka Maria sõnul on ennast kõrvalt keeruline näha, kuid laval oli tunne pigem vastupidine: “Hämmastas, et meid peeti külmaks! Ise seda ei tundnud, sest meil oli laval lõbus!” Maria on nõutu ka kriitika suhtes, et esituses puudusid huumor, iroonia ja sarkasm.
“Juba meie esimesed “kaerajaani sugemetega”-tantsusammud olid piisavalt iroonilised,” märgib lauljanna.

Juba kolmandat korda lisavoorust saatesse tagasi pääsenud Toomas Tõniste ja Kadi Toomi paar ei väsinud tulemuse üle aga rõõmsalt naeru lagistamast.

“Ei tea, kaua see niiviisi kestab!” imestas ka Toomas Tõniste abikaasa, märkides, et taas seisab ees nädal, mil Toomas — näost hall — peab kaks lugu selgeks saama.

Järgmises saates kõlavad viie paari esituses hingedepäevast inspireeritult laulud hingele.