1. VALA ÕLU ÕIGESSE KLAASI
Järgmine kord, kui su kallim avab pudeli ja on valmis seda huultele tõstma, ulata talle klaas. Õige klaas toob esile õlle maitse ning pinnale kerkiv vaht aitab joogil püsida kaua värskena. Jäta meelde, et heledat õlut serveeritakse kõrgetes kitsastes klaasides ning tumedat õlut laia alusega ülevalt kitsenevast klaasist. Boonusena saad koju ilusama vaatepildi. Tahad veel osavam serveerimisboss olla? Loe õlle valamise kohta lähemalt SIIT.

2. HIILGA HUVITAVATE FAKTIDEGA
Kas sa tead, mis vahe on pinnakääritatud ja põhjakääritatud õllel? Pole hullu, sest ilmselt ei tea seda ka sinu kallim. Ja kui isegi teab, siis seda enam jätad sa talle hea mulje. Pinna- ja põhjakääritamisel kasutatakse kaht erinevat pärmitüüpi. Pinnakääritamine toimub 15–25 °C juures. Kääritamise lõppedes tõuseb pärm kääritusmahutis õlle pinnale. Hea näide pinnakääritatud õllest on näiteks A. Le Coq Imperial Ale.
Põhjakääritamine tähendab kääritamist madalamal temperatuuril (7–12 °C) ja kauem kui pinnakääritusmeetodil (2–3 nädalat). Kääritamise lõpus vajub pärm mahuti põhja. Selliselt on valminud vana hea Premium. Kas polnud mitte huvitav fakt?

3. OOTA PÄRAST RASKET TÖÖPÄEVA ÕLLE JA SAUNAGA
Tee järele: ühe mehe unistus.
"See oli soe suvine õhtu, mil suvilast koju jõudsin. Olin terve päeva seal müüri ladunud ja koju jõudes rampväsinud. Kuid see väsimus oli nagu silmapilkselt kadunud, kui leidsin tuppa astudes esikust kirja, kus seisis: "Minu kallile meistrimehele! Musu". Edasi nägin, et külmad erinevad õlled juhatasid justkui jalajäljed mind saunani. Saun küdes, põlevad küünlad lisasid hubasust ning eesruumis oli kaetud snäkilaud hea ja paremaga õlle kõrvale. Minu lemmikõlled olid pandud jää-ämbrisse ning lemmik muusika kõlas saunakõlaritest".

4. KINGI PÕNEVAID ÕLLEVIDINAID
Nägid poes lahedat pudeliavajat? Ära kõhkle selle ostmises. Kõikvõimalikud erinevad avajad ja õllevidinad teevad igale õllenautlejale head meelt. Sünnipäevaidee: iPhone’i kest, mille küljest tuleb välja pudeliavaja.

5. VII END ERINEVATE ÕLLEDE ERIPÄRADEGA KURSSI
Kas teadsid, et uus A. Le Coqi nisuõlu Weizen nõuab erilist serveerimist? Kui sinu kallim seda juba ei tea, siis on sul võimalus talle oma teadmisi näidata. Vaata õpetust, kuidas Weizenit klaasi valada.

6. VALI TOIDU JUURDE ÕIGE ÕLU
Plaanid õhtusöögiks Caesari salatit ja oled endale juba pokaali valget veini välja valanud? Valmista oma kallimale head meelt sellega, et oled tema jaoks välja valinud sobiva õlle. Caesari salatiga sobib suurepäraselt näiteks A. Le Coq Weizeni nisuõlu. Loe õlle ja toidu sobivuse kohta lähemalt SIIT.

7. KÜLASTAGE BEER STAR MÄRGIGA TOIDUKOHTI
Kui su kallim on õllenautleja, siis ta eelistab käia nendes toidukohtades, kus väärtustatakse õllekultuuri, pakutakse laias valikus õllesid ning serveeritakse reeglite kohaselt. Taoliste kohtade leidmiseks on loodud õllekultuuri arendamise projekt Beer Star. Beer Stari märk garanteerib, et kliendile serveeritakse õlut just nii, nagu peab. Selleks, et leida üles enda kodukoha Beer Star märgiga kohad, otsi neid SIIT. Just detailid on need, mis teevad õlle joomise nauditavaks!

8. DEGUSTEERIGE KOOS UUSI ÕLLESID
Uusi kodumaiseid ja välismaiseid, käsitööna tehtud ja suurtootjate poolt loodud, kirsimaitselisi ja traditsioonilisi õllesid ilmub poelettidele pidevalt. Veetke laupäeva õhtu kodus ja maitske erinevaid õllesid. Võtke juurde lihasnäkke, juuste, kastmeid ja muud huvitavat, millega õlle maitset esile tuua. Põnev ja lõbus õhtu kallima seltsis on garanteeritud! Miks mitte proovida seda ka koos suurema seltskonnaga – näiteks grillipeol.

9. KASUTA ÕLU KOKAKUNSTIS
Õlu on suurepärane marinaad erinevatele lihadele. Pole kahtlustki, et sõnapaar grill-liha ja õlu teevad mehe suu vesiseks ja sina õled õhtu staar. Sealihasašlõkk A. Le Coq Tõmmu Hiid marinaadis. Mmmm...

10. HAKKA ISE ÕLLENAUTLEJAKS
Selleks, et kõik eelnevad punktid tunduksid loogilised ja lihtsasti teaostatavad, hakka ise fänniks. Õllesõbraks olemine ei ole midagi keerulist. Tuleb vaid proovida erinevaid maitseid ilma ja koos toiduga, leida enda jaoks see õige ja aegamisi proovida ka teisi õllesid. Iga õlu ei peagi meeldima hakkama, kuid õllemaailm on niivõrd lai, et mõned muutuvad peagi lemmikuteks. Koos kallimaga õlle nautimine on mõnus ning pühendudes oma kallima soovidele, võid tekitada temas tahtmise veinimaailmaga sõbraks saada.

Jaga
Kommentaarid