“Tehnilises mõttes on see lugu kergem, kui mõned muud palad, mida me oma repertuaaris mängima,” kirjeldas ansambli lauljatar Helena nende lugu "Thousand Words" Eesti Laul 2018 veebisaates Piret Järvis-Milderile antud intervjuus. “Hingata saan ikka, aga võib-olla sealt mikrofoni tagant ära tulemine on veidi keeruline — seal väga palju selliseid instrumentaalseid vahekoti ei ole. Ta on hästi õhtuline, teda annab laulda väga hästi.”

See ei ole selle konkursi jaoks otseselt kirjutatud — bänd salvestas enne loo ära ja pärast kuulamist tekkis neil hoopis idee, et võiks ka Eesti Laulul õnne proovida. “Me tegelikult vedasime kihla ja lubasime ühele seltskonnale, et saadame siia oma demo,” seletas ansambli kitarrist Heiko, kuidas nad Eesti Laulule sattusid. “Põhjendus, miks see meie jaoks tundus täiesti okei, on see, et meie mäletame sada, mis oli “7 vaprat”, aga sellist formaati enam ei ole. Eesti Laul on kõige lähedasem sellele, kus on võimalik mingi asjaga laiema avalikkuse ette jõuda.”

“Anname võistlusel endast parima ja kellele meeldib, sellele meeldib,” ütleb Heiko. “Me oleme kõigeks valmis,” lisas Helena. Eurovision toimub järgmisel aastal Portugalis ning välismaal esinemine pole bändi jaoks võõras — suvel lõpetati oma tuur Lätis, kus neil on ka üpris palju fänne. “Meie erisus võib-olla teistest artistidest ongi see, et me ei ole kunagi tahtnud kuskile Lätti või Leetu minna. Kui kõik tahavad piiri taha minna, siis meid juba oodati seal ja kuidagi me hakkasime käima ja jäimegi. Aastas tuleb ikka päris mitu korda pakkumisi,” seletab Heiko.

Sibyl Vane’i oleks seega üpris turvaline Eurovisionile saata, sest Lätist ja Leedust oleks hääled garanteeritud. “Kui meie sotsiaalmeediakanaleid vaadata, siis Soomest ja Rootsist ka,” lisab Heiko ning ülteb, et mõned sõbrad on neil ka Ukrainas.

Kuula Sibyl Vane'i võistluspala: