PÖFFi publikule on Aafrika juurtega ent Pariisi ülikoolis näitlemist õppinud Isaach De Bankolé varasemalt tuttav mitmest Jim Jarmushi filmist nagu “Samurai tee” (1999), “Kohv ja sigaretid” (2003) ja Lars von Trieri uuenduslikust draamast “Manderlay” (2005) jt filmidest. Rahvusvahelisele auditooriumile on näitleja tuttav ka filmidest “Miami Vice” (2006), “Casino Royale” (2006) jt.

PÖFFi publik näeb näitlejat kahes linastuvas filmis: kõrvalrolliga Iiri lavastaja John Michael McDonagh’i mustas komöödias “Kolgata”, mille peaosaline Brendan Gleeson on üks suurimaid kandidaate Euroopa filmiakadeemia meesnäitleja tiitlile ning võimsa pearolli teeb näitleja Ungari lavastaja Szabolcs Hajdu värskemais töös “Miraaž”, kus filmi autor vaatleb tänapäeva Ungari ja kogu Ida-Euroopa ühiskonda läbi universaalse allteksti.

“De Bankolé on teinud koostööd mitmete nimekate Euroopa ja Ameerika lavastajatega – tema mitmekülgne kogemus peegeldub ka PÖFFil linastuvates värskeimates rollides. Oma erilise olekuga suudab De Bankolé mõjuda kinolinal värske ja unikaalsena,” rääkis PÖFFi direktor Tiina Lokk.

Filmis “Miraaž” mängib De Bankolé Aafrikast pärit jalgpallurit, kes osaleb mängutulemuste mõjutamises ja on sunnitud põgenema Ungari pustasse. “De Bankolé sobib peategelase rolli ideaalselt – ta on kunagi profijalgpallurina mänginud Prantsuse teises liigas. Me filmisime ka jalgpallistseene, mis olid väga kallid, aga otsustasime need lõpuks filmist välja jätta, sest vesterni vaimuga läheb pigem kokku see, et peategelase taust on suures osas müsteerium,” kirjeldas “Miraaži” režissöör Szabolcs Hajdu täna ilmunud Sirbi numbris.

Isaach De Bankolé saabub Tallinna 19. novembril ning PÖFFi publikul on võimalus näitlejaga kohtuda järgmistel seanssidel:

- 19. november kell 19.30 Coca-Cola Plaza 2 – “Miraaž” (punase vaibaga eriseanss)
- 20. november kell 19.15 Coca-Cola Plaza 10 – “Miraaž”
- 20. november kell 21.30 Coca-Cola Plaza 2 – “Kolgata”
- 21. november kell 21.00 Artis 1 – “Kolgata”

Poola fookusega 18. PÖFFi avab täna Jan Komasa film “Varssavi 44”. Poola fookusega soovib festival teha kummarduse omanäolise filmikultuuriga riigile Euroopas. Poola filmi tugevust sümboliseerib selle ajalooline järjepidevus, pikkade traditsioonidega tugev filmiharidus ning põlvkondade vaheline dialoog.

Rahvusvaheline Produtsentide Liitude Föderatsioon FIAPF kinnitas Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivali alates 2014. aastast temaatiliselt ja geograafiliselt piiramata võistlusprogrammi koostamise õigusega festivalide hulka. Kokku on sellise õigusega festivale maailmas 15. Euroopa Liidu põhja- ja idaosa mõjukaim filmifestival toimub 14.-30. november. PÖFFi piletite eelmüük algas 07. novembril kõigis Piletilevi müügikohtades.