Uudistamise rõõmu pakutakse kõigile, kes leiavad teekondade kaardilt kodule lähima peatuspaiga, kuhu tulla näitust kaema, või lähima teelõigu, et sättida end teepervele lehvitama.
Kel aga uunikum olemas, sel on nädalajagu õlilõhnalisi kilomeetreid, unetuid öid mutrivõtmete seltsis ja ohtralt võidurõõmu kui tehnika vastu peab.

Vanasõidukite Suursõit 2010 jaguneb kolmeks vaatuseks, mil igal on täita oma kindel roll, et ühendada Eesti vanatehnikahuviliste ja meie sõprade püüdlusi tehnikaajaloo talletamisel.

19.–22.juuni Vanatehnikalaager Laitse Rallypargis. Hea koht kogunemiseks ja peatuspaigaks neile, kel plaanis tulla suurüritusele kaugemalt. Oodatud on ka need, kes soovivad teha „soojendust“ eelseisvaks nädalaks. Korraldatakse ühiseid ringreise vaatamisväärsuste juurde ja entusiastlikumad saavad tehnikat proovile panna.

23.–27.juuni Jaanitule teekond. Iga viie aasta tagant korraldatav jaanitulelt tulele viiv vanatehnika demonstratsioonsõit, kus tehnikaharrastajad näitavad kogumis- ja taastamistöö säravaimat külge. Tegu on rahvusliku sõiduga, mida on aastaid oodatud ja milleks on veedetud garaažis loendamatuid töötunde. Teekond viib seekord Laitsest Lõuna-Eesti kaudu Pärnumaale ja kõikide peatuspaikade peotule kuma paneb suveöise taevavõlvi helendama. Jaanitule teekonna kirgi aitavad üles kütta Oisu Kapell ja Järva-Jaani-Koeru Priitahtlike Pritsimeeste Pasuna Poiste Punt, ehk ansambel "5P".

24.–26.juuni Kindral Laidoneri Memoriaal 2010. Viimsist läbi Haapsalu Pärnusse viival teekonnal näeb restaureerimise kui tehnikaajaloo taastamise eksklusiivsemaid pärleid nii meilt, kui naabrite juurest Soomest. Tegu on kutsete alusel korraldatava sõiduga, kus eksponaadi ennistamise kvaliteedile allahindlust ei tehta.

Mõlemal teekonnal osalejate eesmärk on jõuda 26.juunil Pärnusse suurele vanasõidukite paraadile.