Nagu Nüganenile kombeks, viskab ta kõrvale kõik varasemad tõlgitsused ja teeb oma lugu. Hea lavastaja suudab samas jääda ka autoritruuks. Nii tõuseb ka selles lavastuses tähtsaimaks Tammsaarele oluline ehk meie kultuuriline identiteet.

Kelle isiklik kultuuriline identiteet pole veel järgnevat omandada võimaldanud, siis teadku: "Tõe ja õiguse" teise osa tegevus leiab aset 20. sajandi algusaastatel. Härra Mauruse ja tema kooli loomisel on Tammsaare saanud inspiratsiooni Hugo Treffnerist ja tema eragümnaasiumist, kus kirjanik ise õppis.

"Tõde ja õigus. Teine osa" tunnistati parimaks lavastuseks festivalil Draama 2005 väliskriitikute žürii poolt.

Lavale astuvad Aivar Tommingas, Argo Aadli, Elisabet Tamm, Andero Ermel, Mart Koldits, Alo Kõrve, Allan Noormets, Indrek Ojari, Kalju Orro, Andres Ots, Andres Raag, Veiko Tubin, Tõnn Lamp, Ago Roo, Aleksander Eelmaa, Rain Simmul, Mart Toome, Piret Krumm, Anne Reemann, Pauliine Põldmaa, Helene Vannari, Margus Tabor, Tiina Kukli ning Jaak Kaljurand.

Tallinna Linnateater loosib õigesti vastanute vahel välja kaks piletit 23. veebruari etendusele "Tõde ja õigus. Teine osa".
Piletimäng kestab 9. veebruarini.

Tallinna Linnateater küsib: