Peter Jenner, Pink Floydi pikaajaline mänedžer, kirjeldab, kuidas Tallinn Music Week toimib muusikamaastikul sama loogika alusel mis Tallinna linngi - kaubandussõlmena ida ja lääne vahel. Nii muusika kui ka produktsiooni-, heli- ja valgustuse kvaliteeti kontserdikohtades hindab Jenner väga heaks. Ta lisab: "Külaskäik Tallinna oli võrratu. Kontserdid raamatupoodides ja galeriides avavad festivali kogu linnale - see on suurepärane idee." Peter Jenner ei pea väheoluliseks, et Eesti president on tuntud muusikafänn: "See, et eestlastel on muusikat armastav president, ei ole õnnistus ainult Eestile vaid kogu Euroopale."

Kieron Tyler, muusikaajakirjade MOJO, Billboard ja Q kaasautor kirjeldab: "Suur osa Eesti muusikast on suurepärane. Päriselt suurepärane. Maailmatasemel suurepärane!"

Tyler sõnul on kuus aastat tagasi tühjale kohale tekkinud ja paljudele kahtlase ettevõtmisena paistnud Tallinn Music Week korduvalt tõestanud, et Eestis tehtud muusikat tasub maailmale tutvustada. Ta toob välja, et erinevalt paljudest teistest analoogsetest värskele muusikale keskendunud festivalidest, erineb Tallinn Music Week selle poolest, et kavas on muusikat erinevatest žanritest nagu folk, jazz ja klassika. Ja et oodatud on ka esinejad teistest riikidest.

"Aga kõige välismaise kohalolu ei suuda varjutada siin tehtava suurepärase muusika põhiolemust: võrgutavat, elavat ja liigutavat. See on ainulaadne. Ja ainulaadne on ka Tallinn Music Week", lisab Tyler.