"Kõik esinejad ei küsi suuri summasid. Peaesinejad on need, kelle esinemistasud on suured, ja on ka selliseid, kes võivad üles astuda peaaegu tasuta," selgitas ürituse meediajuht Gunnar Viese Kroonikale.

"Kui suurt tasu küsivad maailmakuulsad nimed, ei saa lepingu konfidentsiaalsuse tõttu avaldada, kuid seda saab ütelda, et kõvemad nimed võivad oma ülesastumise eest teenida korraliku auto ostmiseks vaja mineva summa. Kui peaks korraldama samaväärse line-up’iga festivali rokkstaaridega, poleks see üldse mõeldav, sest bändide tasud on kordades suuremad."

Olgugi et lepingute tõttu ei saa korraldajad täpseid summasid avaldada, annab meile EDM-i jumalustele makstavatest tasudest aimu 2014. aasta kevadel väljaande Forbes veergudel ilmunud artikkel.

Siin need on:

Avicii - 135-180 000 €+
Axwell - 90 000 € +
Redfoo - 90-135 000 €
Sebastian Ingrosso 90 000 € +
Tiësto - 180-360 000 € +
Afrojack - 68-90 000 € +
Steve Aoki - 45-68 000 € +
Martin Garrix - 90 000
€ +

Loomulikult pole tegemist konkreetsete summadega, kuid avaldatud nimekirja põhjal võib siiski spekuleerida, et lõviosa Weekend Festivali korraldajate eelarvest kulub Avicii ja Tiësto peale.

Möödunud aastal mitmete auhindadega pärjatud Weekend Festival Baltic leiab tänavu aset 4.-6. augustini kaunis Pärnu rannas, kus saab näha ja kuulda kõige kuumemaid tantsu- ja popmuusikaartiste. Festivali neljal laval astub kolme päeva jooksul üles ca 80 artisti.

Weekend Festival Baltic toob kolmel päeval suvisesse Pärnu randa hetke maailma tipud pop- ja tantsumuusikas. Festival on tänaseks kinnitanud järgnevad artistid: Avicii, Knife Party, Steve Aoki, Darude, Deorro, DVBBS, Example, Jack Perry, Lost Frequencies, Matisse & Sadko, Mr.Belt & Wezol, Redfoo, Sigma, TJR, Will Sparks, Infected Mushroom, Ummet Ozcan, Axwell & Ingrosso, Aronchupa, Chicane, Robin Schulz, Showtek, Syn Cole, Tigerlily, Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike, ATB, Bassjackers, Sigala, Tungevaag & Raaban, Da Tweekaz, Cartoon, Elina Born, Angerfist, Michael Calfan, Sam Feldt, Alex Mattson, Headhuntrz, Brennan Heart, Wildstylez, Coone ja Proteus.