Maikeni enda sõnul tingis otsuse konkursil osaleda just see konkreetne lugu. “See lihtsalt tundus mulle oma sisu ja meloodia poolest avalikustamist väärt,” jutustab ta Publikule antud intervjuus. “Paar inimest, kellele lugu kuulata andsin, kiitsid ka takka, et saada kindlasti, aga tegelikult ei ole selle kirjutamine kuidagi seotud Eesti lauluga — kõigepealt sündis lugu ja siis alles tuli meelde, et miks mitte seda teistelegi näidata,” kirjeldab ta. “See muusika ja sõnad tulid kuidagi iseenesest mu juurde ja see kõik käis väga ruttu,” lisab ta.

“Siin või sealpool maad” ongi väga värske katsetus ja niiöelda “sahtlisse” pole see lugu kunagi jõudnudki, kuna sai valmis vaid veidi enam kui kuu aega tagasi. See on Maikenile ka seetõttu oluline teos, et ta pole enda sõnul üldse palju lugusid kirjutanud. “See on esimene, mille sõnad on ka minu enda kirjutatud,” täpsustab ta. “Varem kirjutasin ainult muusikat, aga siis tulid muud tegemised peale ja justkui polnud vajadust laule edasi kirjutada,” analüüsib ta oma muusikalisi tegemisi.

Maiken on lauluteemaliste telesaadete tiimi lahutamatu liige olnud palju aastaid ja kuna Eesti telemaastikul tegutsev seltskond on väga väike ja kaader vahetub harva, siis tunneb ta nii lava peal kui lava taga tegutsevaid tegelasi väga hästi. Ometi ta selles mingit erilist eelist ei näe. “Minu lugu on selline, mis vajab õigel hetkel ainult väga head emotsiooni, see tähendab, et esitus sõltub ainult minust endast. Ma arvan, et pigem võib eelis olla neil, kes on igapäevaselt laval olnud, mul on aastaid vahele jäänud ja mine tea, mis see närv võib teha,” tunnistab ta veidikest pabinat.

Pole hullu! Maikeni õpilased hoiavad talle igatahes pöialt. Loe, mida Norman Salumäe näiteks oma õpetaja konkursil osalemisest arvab SIIT!