Lisaks traditsioonilistele maitsetele nagu tšilli, pipar, mustsõstar, aprikoos või mesi, pakuvad maailma viinatootjad valikusse ka väga põnevaid ja isegi ulmeilisi maitseviinasid. Näiteks viinad, mida lonksatess on tunda hommikusöögi-helbeid, piprast peekoni või hapukurki.

Vaatamegi otsma maailma viinameistrite kõige veidramatele maitsekooslustele:

Hapukurgi viin
Alkoholitootja Naked Jay on valmistanud hapukurgi maitselise viina, mis tõesti maitseb nagu söömise järel purki jäänud hapukurgivedelik. Hapukurgi viina saab kasutada erinevates kokteilides ja seda võib segada ka näiteks õllega. Kui varem kasutati hapurkurki toidu lisandina või hommikuse peaparandusena, siis nüüd on see saanud ka erilise joogielamuse osaks. 

Mullinätsu maitseviin
Mullinätsu maitselise viinaga ei saa küll nätsumulle puhuda, kuid maitseomadustelt vastab see kirjeldatule. Mullinätsu maitselist viina saab segada gaseeritud vee või Club Soda´ga. Lisaks on võimalik sellest valmistada Mullinätsu Martinisid. 

Mädarõika viin
Mädarõigas on viina maitsestamisel pisut ootamatu ja ennekuulmatu, kuid siiski on see maailmas olemas. Mädarõika viin pidavat ravima külmetushaigusi, kõhuhädasid, kuid muutma ka joogid maitsvamaks. Eriti soovitatakse mädarõika viina kasutada Bloody Mary kokteili valmistamisel. 

Tutti Frutti maitseviin
Tutti Frutti maitselise viina aroomid sisaldavad segu erinevatest puuviljadest. Maitsearoomidest võib leida õuna, apelsini, viinamarja ja virsiku nüansse. Tutti Frutti maitselist viina soovitakse segada erinevate mahladega, kuid parima tulemuse saab kindlasti toonikuga. 

Peekonimaitseline viin
Praemuna ja peekon on ühe täiusliku hommikusöögi komponendid. Vürtsikas peekonimaitseline viin on väidetavalt asendamatu lisand Bloody Mary valmistamisel. Vürtsikas peekoni maitse paneb selle kokteili elama ja muudab kokteili täiuslikuks. Bakon Vodka on võitnud mitmeid auhindu ja saanud palju tunnustust kogenud kokteilimeistrite poolt. 

Glasuuriga pontšikumaitseline viin
Glasuuritud pontsikumaitseline viin on üks kummalisemaid leide viinamaailmas. Tootja väidab, et tavalisel glasuuriga pontsikul on 250 kalorit, kuid „vastupandamatud glasuuritud pontsiku maitselisel viinal“ on vaid 80 kalorit ühe serveerimise kohta. 

Maasikajäätise viin
Jäätis ja maasikad sobivad omavahel kokku nagu valatult. Mõlema maitse kombineerimine annab tulemuseks suvise maitse ja põneva kokteilimaterjali. Maasikajäätise maitselist viina on kõige lihtsam kokku segada jõhvikamahlaga või näiteks Coca-Cola või Sprite’iga.