"Koostöö eestlastega on kulgenud väga hästi, meie laul klappis kohe esimesel proovil," ütles Ira Losco ajakirjanikele. "Nad laulavad kirega ja see meeldib mulle."

"Ka esimene lavaproov läks hästi - mulle meeldib, et publik on lavale üsna lähedal," märkis ta.

Eurovisiooni võõrustava maa taustalauljate kasutamine on Maltal saanud traditsiooniks, 2000. aastal laulis Malta taustaansamblis ka Eesti tänavune eurolaulja Sahlene. Tänavu sekundeerivad Malta lauljatarile Ira Loscole Liisi Koikson, Airi Allvee, Kaire Vilgats ja Dagmar Oja.

"Võõrustajamaa vokalistide kasutamine tähendab nii delegatsiooni reisikulude kokkuhoidu kui püüdu võita võõrustajate südamed, et oma 400.000se elanikkonnaga riigile rohkem hääli koguda," tunnistas Malta delegatsiooni juht Charlo Bonnici.

Laulu "7th Wonder" helilooja Philip Vella osaleb Eurovisioonil juba kolmandat, Malta muusikaauhindade jagamisel on ta mitmeid kordi pälvinud parima helilooja tiitli. Laulu sõnade autori Gerard James Borgi tekst osales Malta eelvoorus neljandat korda.

Lauljanna Ira Losco saavutas eelmisel aastal Malta eelvoorul teise koha. Selle aasta algul andis ta välja oma esimese plaadi "Butterfly" ja töötab oma ansambliga Tiara praegu uue CD kallal.