Evald (63) on sündinud ja üles kasvanud Harjumaal Aegviidus. «Tulin lehmade ja kanade keskelt vaatama, mis linnas toimub,» naerab mees.

Bussijuht sai Evaldist juba 43 aastat tagasi. «Tol ajal oli bussijuhtide kriis. Maapoisina tundus bussijuhitöö ahvatlevana, kuna nii sai koduväravast kaugemale ja natuke ilmas ringi vaadata. Ja mis põhiline – andis võimaluse suhelda erinevate inimestega. Tundus tore,» räägib ta põhjustest, miks otsustas peaaegu pool sajandit tagasi just bussijuhiameti valida.

«Sattusin Suur-Sõjamäele, kus tol ajal oli TAKi (Tallinna Autobussikoondis – toim.) filiaal. Olin käinud sõjaväes ja aasta jagu Aegviidu Metsamajandis töötanud. Toona võeti bussi peale tööle ainult juhul, kui olid juba paar aastat autoga sõitnud,» meenutab Evald bussijuhiks saamise lugu.

Poole jutu pealt kisub mehe nägu naerule, sest talle meenub üks naljakas olukord. «Lõbus on meenutada emotsiooni, mida tekitas töö juures esimest korda seinal nähtud bussijuhtide fotogalerii pealkirjaga «Meie miljonärid». Ohoo, bussijuhina saab miljonäriks? Küll ma olen õiges kohas, itsitasin endamisi. Hiljem selgus, et seinal olid fotod meestest, kes bussijuhina Ikarus-bussiga miljon kilomeetrit läbi sõitnud.»