Tänaseks päevaks pole bändil probleeme müüa välja saale kodumaal, Euroopas ega Ameerikas. Miljonid müüdud albumid, järjepidevad tuuritamised, meeletu lavaline energia, hittlood "Fallen Leaves", "Red Flag", "Rusted from the Rain" ja "Devil On My Shoulder" – need kõik on sillutanud tee eduni ja bändi austajaskond kasvab järjepidevalt. Piletid suve suurimale rockkontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

1993. aastal Streetsville väikelinnas toimunud koolibändide kontserdil said toona erinevates puntides mänginud posid lava taga kokku. Ben Kowalewicz (laul), Ian D'Sa (kitarr), Jon Gallant (bass) ja Aaron Solowoniuk (trummid) valisid omale nimeks Pezz ning aastal 1998 anti produtsent Brad Nelson abiga välja esimene täispikk album ”Watoosh!”. Kuna aga Los Angeleses juhtus üks varemloodud bänd kandma sama nime, oldi sunnitud Pezz nimetama ümber. Uueks nimeks valiti Michael Turneri novellis “Hard Core Logo” kitarristina esinenud tegelane Billy Talent. Koos sellega muutus ka ansambli muusika agressiivsemaks ning septembris 2001 ilmus neljalooline EP ”Try Honesty”.

Aastal 2002 pakkus uus produtsent Gavin Brown ansambli demoplaati mitmele plaadifirmale ning leping sõlmiti plaadifirmaga Atlantic Records. Järgmise aasta 16. septembril ilmus 12looline kauamängiv ”Billy Talent”, mille avalikkus väga hästi vastu võttis. Hittideks said nii esimene singel ”Try Honesty” kui järgmised (“The Ex”, “River Below”, “Nothing To Lose”) ja ansambel esines nii Kanadas kui USAs väljamüüdud kontsertidega, millele järgnes ka edu Euroopas.

Albumilt “Billy Talent II” pärinevad lood "Fallen Leaves", "Surrender", "Red Flag", "Devil in a Midnight Mass" ja "This Suffering".Järjekorras kolmas stuudioplaat ilmus 27. juunil 2006 ning müüs Kanadas avanädalal 48000 koopiat tõustes müügitabeli kõrgeimale kohale.

Neljas kauamängiv "Billy Talent III" ilmus 2009. aasta suvel ja sisaldas endas hitte "Devil On My Shoulder",, "Saint Veronika" ja "Diamond on a Landmine".

Novembris 2011 suundus bänd taas stuudiosse ning Kanada kolmes erinevas paigas valmis viies stuudioalbum "Dead Silence". Möödunud aasta septembris ilmunud 14-loolise plaadi produtseeris kitarrist Ian D’Sa. 25.mail ilmus digisingel "Viking Death March" ning esimene ametlik singel oli augustis ”Surprise Surprise”. 50-minutilise plaadi muusika on hoogne ja nauditav ning üks ägedamaid lugusid on lisaks singlitele "Hanging By A Thread".

Piletid Green Day kontserdile hinnaga alates 45 EUR on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Sportlandi ja EMT klientidele on kontserdipiletid soodushinnaga.

Kontserti korraldab RL Entertainment Baltics Soomest. RL Entertainmenti tehtud tööde hulka kuuluvad Jennifer Lopez (Helsingis), Thirty Seconds To Mars (Tallinnas), Skrillex (Helsingis), David Guetta (Helsingis), Hurts (Helsingis), Pitbull (Helsingis), Adam Lambert (Helsingis), Deep Purple (Helsingis), Good Charlotte (Tallinnas), Sebastian Bach (Tallinnas).