Taoline showcase-küte kodulinnas on selleks ideaalne. Eks selline käitumine ole osaliselt ehk muusikaajakirjaniku ametist tingitud – see, mida ei tea ja pole kogenud, tundub huvitavam kui vana, hea ja kindel. Nii et päris soovitusena siinset nimekirja vist ei saa võtta. Ma ei garanteeri ega luba midagi, sest lähen kirjapandud artistidega esimest korda kohtuma.

Marten Limbach

TMW koduleheküljel on võimalik Limbachi lugusid ette kuulata, aga ma ei vajuta neid meelega käima enne selle laivi nägemist. Tema tutvustustekst paneb kokku cutting edge tantsumuusikažanri juke’i ja Orelipoisi, Mari Kalkuni ja Mari Pokineni... Mis asja...!? Järelikult võib see olla midagi väga head või väga halba. Tahan teada.

Neljapäeval, 5.03 kell 20, Eesti Popsi õhtu Von Krahlis

Olen kuulnud kahte uut lugu Dahlingult, mis ehk võtavad peagi ritta uuel albumil ja mul on tunne, et küpsemas on üks ambitsioonikas, tõsine, intelligentne, mitmekülgne ja lahtise andega rock-plaat. Loodan, et nende live viib mu ootuse õhinapõhiseks.

Neljapäeval, 5.03 kell 22 Sinilinnus

Kannabinõid

Mul õnnestus Raadio2 Muusikanõukogu toimetusest endale ära rääkida Kannabinõia promo-plaat. See on üks ägedama välimusega promo-plaate, mida ma käes olen hoidnud. Muusika on ka hea, ma vist andsin viis punkti neile. Neis oli midagi pahelist ja ligikiskuvat ja meeldivalt arusaamatut Ja muidugi hoian neile pöialt juba seetõttu, et see promoplaat 20 aasta pärast tuhandeid maksaks.

Reedel, 6.03 kell 20 Rada7.ee õhtu Sinilinnus

Thou Shell of Death

Neid olen ma ammu tahtnud näha ja kuulda. Nad on pärit maailmast, mis tundub hetke muusikas üks põnevamaid, sellele vaatamata, et ma oma nina sinna sisse pole väga pistnud – põrandaalune black metal. Ja nad kasutavad ka süntesaatoreid! Ootused on kõrged.

Reedel, 6.03 kell 20.30 Hard Rock Laagri õhtu Tapperis

Sun Glitters

Välismaa artist, muidugi. Luksemburgist. Tundub, et on ka risk, et pärast kontserti võin selle artisti plaate ostma hakata. Aga äkki läheb hästi ja ta ei meeldi mulle. Igal juhul on Sõpruse toolidel lösutamine selle asja kuulamiseks ideaalne variant.

Reedel, 6.03 kell 23 plaadifirma FatCat Records õhtu Sõpruses

Vul Vulpes

Kuulasin Vul Vulpest netist ja selline udune, segane, uimane, aga hingestatud ja kohati tantsuline muusika on mu isiklikus menüüs pikalt kõrgel kohal olnud.

Reedel, 6.03 kell 00.45 Stalker festivali õhtu, Bibabos (endine kohvik Vabandust, seal endise kohvik Moskva all)

DVPH

Sellel Eesti põrandaaluse hip-hopi superduol ilmus mõne kuu eest pikk ja väga hea plaat. Selle laiviga soovin enda jaoks kätte saada kogu pildi sellest Dragan Volta ja Põhjamaade Hirmu projektist. Et ma saaks teada milline on täiskomplekt, ühesõnaga.

Laupäeval, 7. 03 kell 22.30 hip-hopi esitlus Sinilinnus

Wyrm Sub Terra

Teine kodumaine metal bänd, keda olen ammu näha ja kuulda tahtnud, aga alati on mingi muu jant vahele tulnud, kui olen nende kontserdile minemist vaikselt plaaninud. Mulle, et selles trios on vanad teenekad muusikud, kes on uues bändis värsket loomingulist sädet enda jaoks avastanud.

Laupäeval, 7.03 kell 00.15 World Clinicu õhtu Woodstock/Rockstarsis

Faun Racket

Vat, ma tahaks ka lõpuks teada saada mis asja Andres Lõo ja Talis Paide koos ajavad!

Laupäeval, 7.03 kell 01.30 HUHi õhtu Von Krahlis

Barry Andrewsin Disko

Soome plaadifirma Fonal õhtu TMW raames on eriliselt tervitatav. Üks maailma omanäolisemaid plaadifirmasid ja seda juba üle kümne aasta. Barry Andrewsin Disko ülesastumist ma PEAN nägema – tema album “Kuka siellä?” oli üks mu aasta 2012 lemmikplaate. Mind väga huvitab kuidas see isegi plaadil peaaegu kohe laiali vajuv muusika laivis koos püsib. Õrn, aga samas jultunud ja muidugi koos müstilise soome huumoriga.

Laupäeval, 7.03 kell 02.00 HUHi + Fonali õhtu Von Krahlis