Tähtpäeva pidu toimub kinos Sõprus ja sündmuse peaesinejateks on live’iga lavale tulevad sensatsiooniline popdiskotar Maria Minerva ja psühhedeelne Väljasõit Rohelisse.

Maria Minerva (kodanikunimega Maria Juur) on üks neist Eesti artistidest, kes on lõppeval aastal rahvusvaheliselt läbi löönud. Ta on andnud välja erakordselt palju muusikat – kaks täispikka teost (kassett-album „Tallinn at Dawn“, album „Cabaret Cixous“) ja kaks EPd („Noble Savage“, „Sacred and Profane Love“). Kõik nimetatud plaadid trükkis üks hetke hinnatumaid plaadifirmasid maailma muusikapildis – Los Angelesis tegutsev plaadimärk Not Not Fun ja selle tütarfirma 100% Silk.

Mariast ja tema muusikast on aasta jooksul kirjutanud nii juhtivad muusikaväljaanded kui peavoolulehed, nende hulgas NME, Uncut, Dazed & Confused, Vice Magazine, GQ, Altered Zones, Vogue, Pitchfork, The Guardian, New York Times, The Fact Magazine ja The Wire.

Minerva album „Cabaret Cixous“ on ära märgitud ka aastalõpu-küsitlustes: aasta parima 50 plaadi hulka valis selle muusikaväljaanne The Quietus ja lausa aasta neljandaks parimaks plaadiks nimetas albumi Manchesteris tegutsev muusikafännide netipood Piccadilly Records.

Ühtlasi on Marial selja taga mahukas Euroopa turnee, mis viis teda sel sügisel esinema suurlinnadesse Madrid, Barcelona, Milano, Berliin, Lissabon, Ateena, Dublin, Pariis, London, Liverpool, Manchester, Amsterdam, festivalidele Austrias, Poolas ja Šveitsis. Kokku on Minerva eurotuuril ette tulnud 28 esinemist ja see lõpeb nii öelda „kojutuleku live’iga“ sel reedel Tallinnas.

Väljasõit Rohelisse on kvartett Tallinnast, kes parasjagu alles valmistub oma esimest füüsilist plaati välja andma. Kodumaine plaadifirma Onesense Music annab lähikuudel välja bändi 10-tollise vinüüli.

Ent juba on Väljasõit Rohelisse saanud kutse osalemaks maailma kõige tähtsamal showcase-festivalil South By Southwest (SXSW), mis toimub tuleva aasta märtsikuus Austinis, Texases.

Mutant Disco sünnipäeval mängivad muidugi ka plaate sarja vedajad Raul Saaremets, Rhythm Doctor ja Siim Nestor.

Mutant Disco 14. sünnipäeva Ball

16. detsember

Kinos Sõprus

Live: Maria Minerva, Väljasõit Rohelisse

DJd: Raul Saaremets, Rhythm Doctor, Siim Nestor.

Pilet flaieriga 8 eurot. Ilma flaierit 12 eurot.