“Kogu Stephanie Meyeri “Videviku” romaanisarjal ja selle põhjal möödunud aastal loodud linateosel on Eestis tuhandeid eri vanuses austajaid, mistõttu on uut filmi ka meie kinopublik kindlasti pikisilmi oodanud,” ennustas Cinamoni turundusjuht Evelyn Laar reedel Eesti kinoekraanidele jõudvale uuele noorte armastusfilmile “Videviku saaga: Noorkuu” suurt edu.

Laari sõnul tegi film mõned päevad tagasi maailmas kõigi aegade parima avapäeva kassa. “Avapäeva ülivõimsad müüginumbrid annavad kinnitust, et tegemist on tõepoolest selle aasta oodatuima kinoteosega,” märkis ta. “Eelmüük hittfilmi seanssidele Cinamonis on läinud väga hoogsalt,” kinnitas Laar, kelle sõnul saab nüüd Solarise Cinamoni neljakesi tulles ka pileti vaid 50 krooniga.

“Videviku saaga: Noorkuu” jutustab sellest, kuidas Bella Swan (Kristen Stewart) satub ihaldatud üleloomuliku maailma saladuste keerisesse, mässides end ülepeakaela veelgi suuremasse hädaohtu. Pärast Bella kehvalt lõppenud 18. sünnipäevapidu lahkub Edward Cullen (Robert Pattinson) koos perega Forksist, et hoida Bellat eemal vampiiride maailmas varitsevaist ohtudest. Murtud ja ükskõikne Bella veab end tuimalt läbi abituuriumiaasta. Ühtäkki avastab ta, et hädaohtudesse sattudes on Edward alati temaga. Soov iga hinna eest armastatuga koos olla paneb Bella aga üha enam ja enam riskeerima.

Lapsepõlvesõbra Jacob Black (Taylor Launter) abil vuntsib Bella oma seiklusteks üles vana mootorratta. Sõprus üleloomulikku saladust varjava kiljuutide hõimu liikme Jacobiga sulatab viimaks Bella jäise südame. Kui juhus viib Bella taas kokku vana vaenlasega, päästab ta õudsest saatusest iseäralik ja üleloomulikult suurte huntide kari. On selgemast selgem, et Bella on ikka veel suures ohus. Peagi selgub kiljuutide saladus ning tõeline põhjus, miks Edward ta maha jättis. Bellat ootab tõenaoliselt surmav taaskohtumine armsamaga, kes aga pole aga enam kaugeltki selline, kui Bella oli lootnud.

Film põhineb Stephenie Meyeri romaanil Noorkuu. Stsenarist Melissa Rosenberg, režissöör Chris Weitz. Näitlejad: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Rachelle Lefevre, Billy Burke, Peter Facinelli, Nikki Reed, Kellan Lutz, Jackson Rathbone, Anna Kendrick, Michael Sheen and Dakota Fanning. Vaata “Videviku saaga: Noorkuu” treilerit siit.