Saa osa tulevikunägemusest
Kuidas kõlab tuleviku muusika? Mis saab varsti populaarseks? Vastuseid kuuleb laupäeval sellises kohas nagu Creative Space Salvador (Telliskivi Loomelinnakus), ürituse nimeks "Death by POP".
Kindlasti on tulevikus palju elektroonikat, sellel lasevad kõlada Malcolm Lincoln ja Enn Tiidumaa. Lisaks sisaldab tulevik rohkelt ehedust, mida eksponeerib Orelipoiss.
Päris selgeks õpetavad asja 3 Pead, Daria&Cool, Martin Laksberg ja veel mitmed oraakellikud DJ-d.
Uuri lähemalt siit.

Epliku vana bändi kokkutulek
Bändid on nagu lego-klotsid. Lähevad laiali ja siis pannakse nad jälle kokku. Mõned pidulikumalt, teised vähem.
Kas mäletate, kuidas Claire's Birthday, verinoore Vaiko Eplikuga eesotsas, kümne aasta eest laineid lõi? Kuidas nad kolm aastat hiljem laiali läksid?
Kui hästi ei meenu, siis saab oma oma mälu ergutada reedel klubis Plink Plonk, kus Claire's Birthday tähistab eksklusiivse kontserdiga 10 aasta möödumist albumi Venus ilmumisest.
Esitusele tulevad valitud lood kõigilt kolmelt albumilt ja ka mõned avaldamata pärlid. Claire's Birthday astub üles klassikalises koosseisus. Vaata lähemalt siit.

Jõhker kinoelamus
Pühapäevani vältab kinos Artis skandaalse filmilooja ja elukunstniku Rainer Werner Fassbinderi filmide nädal "Avastamata Fassbinder".
Provokatiivse režisööri filmid räägivad peamiselt sellest, kuidas ei tohiks elada.
Tema teostes on kindel koht kõikvõimalikel eluheidikutel, homoseksuaalidel, ksenofoobial ja antisemitismil.
Veendunud elupõletaja pingeline (seksuaal)elu ja kõnekas looming on omavahel niivõrd põimunud, et täiesti võimatu on vahet teha, kus lõpeb kunst ja algab elu või vastupidi. Fassbinderit kas vihatakse või armastatakse meeletult.
Harukordne võimalus enda suhtumine järele katsuda. Uuri siit.

Määri suusad, siis sisemus
Tartu Maraton astub laulupeole kandadele! Pühapäeval toimuv lumel libisemine püstitas taasiseseisvusaja registreerumisrekordi. Pole midagi imestada, hakkame aru saama oma haruldasest privileegist lumise metsa vahel suusad alla seada.
Kui ise suuskadele ei asu, on igati tervislik ja mõnus ka osalistele kaasa elama minna. Talvine Lõuna-Eesti on teadagi üks kauneimaid paiku maailmas.
Päeva aitab lõbusalt lõpetada Püssirohukelder,kus suurel ekraanil näidatakse maratoni parimaid pildihetki ja meenutatakse päevast rassimist. Kirsiks tordi peale veel asjaolu, et iga maratoni medali esitaja saab Püssikast ühe õlle tasuta!
Vaata maratoni ja järelpeo infot siit.

Värvilist nädalavahetust!