Mis on kõige levinumad viinajoomise vead?

  • viina tarbides ei võeta sakummi, ehk ei sööda piisavalt;
  • viina segatakse teiste alkoholidega segamini kokteilidesse;
  • viina ei võeta terve pitsina, vaid lonkshaaval, 
  • viina segatakse karboniseeritud lahjendajatega.

Lühidalt, enamik viinatarbijatest teeb kõik selleks, et jääda kiiresti purju. Venelased aga teevad kõik selleks, et jääda võimalikult kaineks, kuigi tarbitakse kordades rohkem alkoholi. Kuidas? Oluline on neutraliseerida alkoholi nii kaua kui võimalik.

Näiteks tuleks tund aega enne peo algust:

  1. süüa paar keedetud kartulit.
  2. juua üks kuni kaks toorest muna.
  3. juua üks kuni kaks teelusikatäit oliiviõli või päevalilleõli.

Need tegevused garanteerivat, et vene peol on võimalik võimalikult kaua kaine püsida. Kusjuures toore muna joomine olevat kõige olulisem ettevalmistus alkoholirikkaks peoks.

Peol olles pea meeles:

  • Kui tarbid viina, siis tarbi ainult viina. Unusta sel korral õlu, vein ja karboniseeritud joogid. 
  • Tarbi viina vaid shottidena. 
  • Söö kohe pärast viinashotti. Sakumm ehk suupisted on lahutamatuks osaks, et neutraliseerida alkoholi. Eriti kasulik on, kui sakumm sisaldaks soola ja hapet – nii sobib sakummiks ideaalselt soola- või hapukurk, sidruniviil, marineeritud tomatid, marineeritud heeringas (klassikaliselt koos kartuli ja sibulaga) jpm.

Pea ennekõike meeles, et viina joomine ei ole kohustuslik. Enda piire peab tundma ja alkoholi tarbimine peab olema mõõdukas!

------------------------------------------
Ettevaatust! Viin on alkohol ning alkohol on kahjulik meie tervisele!