Pidupäev on ühtlasi tähiseks uuele ajajärgule, mil muuseum ja teater koonduvad ühisnime NUKU alla. Külalised on oodatud muuseumi uudistama 9. märtsist.

Jaanuaris Nunne tänava ääres avatud auruteater juhatas sisse uued ajad NUKUs. 7. märtsil avatakse pidulikult Nukukunsti keskus ja muuseum täies mahus, mis tõotab kujuneda uueks tõmbenumbriks lastele, lapsevanematele, nukukunsti austajatele-spetsialistidele ning kindlasti ka Eesti väliskülalistele. Muuseum üllatab kaasaegsete tehnoloogiliste lahendustega, mis lubavad nukukunsti ajalooga tutvuda uuel põneval viisil.

Keskuse põhiosa moodustab teatrinukkude muuseum, mis tutvustab läbi nuku, sõna ja pildi külastajale nii Eesti kui maailma nukuteatrikunsti ajalugu. Muuseumist leiab ka maailma nukkude saali, kus on eksponeeritud eri päritolu ja erineva tehnoloogiaga nukud maailma eri paigust. Eesti Nukuteatri asutajale Ferdinand Veikele pühendatud tuppa on kogutud vanameistri teatritee olulisemad nukud ja elulooline materjal. Julgematele külastajatele pakub närvikõdi nukkude horrormaailm.

Muuseumi keldrikorrusel asub imetabane pildimasin videoekraani ja 160 värvilise nupuga, kuhu videoarhiivina talletatakse Nukuteatris läbi aegade töötanud inimeste hääled, rollid, laulud ja mõtted. Legendaarsete nukuteatritegelaste kõrval on sealt võimalik avastada ka selliseid nimesid nagu Urmas Alender, Gunnar Graps, Urmas Ott, Arvo Pärt jt, kes kõik on kunagi nukulavastustesse oma panuse andnud.

Nukukunsti muuseum kasutab ühe uuendusliku lahendusena iPhone’ist tuttaval multitouch-süsteemil põhinevaid infoekraane. Esmakordselt Eestis võetakse muuseumis kasutusele unikaalne RQ-koodiga pilet, mis identifitseerib ja suunab külastajat vastavalt sihtrühmale ja neljale erinevale keelevalikule.

Kompleksis tegutseb ka rahvusvahelise nukuteatrite liidu UNIMA Eesti esindus. Tulevikus soovib Nukukunsti keskus koondada Tallinnasse ka ülemaailmset nukukunstialast infovahetust.

Nukukunsti keskuse ja muuseumi valmimist toetas Kultuuriministeerium ja EASi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programm, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.