Järgnevalt on toodud huvitavad õllefaktid laiast maailmast. Milline on sinu arvates kõige tähelepanuväärsem?

1. Esmalt hakkasid õlut pruulima babüloonlased, kes suhtusid peenesse kunsti ülima tõsidusega. Kui pruul kukkus välja halb, uputati õllemeister julmalt omaenda toodangusse.

2. Mis on joodavuselt puhta vee ja tee järel kolmas jook maailmas? Õige – õlu. Seda on aeg-ajalt joodud isegi vee asemel, kuna vett on paiguti liigselt saastunuks peetud.

3. Õllepudel leiutati alles 1850. aastal. Enne seda said õllesõbrad endale kõrtsist õlut koju kaasa vedada suurte lähkrite ja puitanumatega.

4. Tsenosillikafoobia on väidetavalt hirm tühja klaasi ees. Kahtlustatakse, et tegu võib olla siiski mõne hullumeelse alkohooliku vaimusünnitisega. Samas ei saa kindel olla, et keegi tõepoolest midagi sellist ei põe.

5. Maailma suurimad õllesõbrad on tšehhid, juues aastas 160 liitrit õlut inimese kohta. Ilmselt nad tõepoolest armastavad õlut väga, samas võib rolli mängida ka selle ülimalt odav hind, mis on kõvasti soodsam karastusjookidest ja isegi pudeliveest.

6. Muistsed viikingid uskusid, et teispoolsuses ootab neid hiiglaslik kits, kelle udarates peitub piiramatu õllevaru. Kes usub ingleid, harfe või neitsisid, kes tõsiseid asju – igaühele oma.

7. Ameeriklane Steven Petrosino on õlle kiirjoomise rekordi omanik juba aastast 1977. Tundub uskumatu, kuid mitte uskumatum tema rekordist – 1 liiter õlut 1,3 sekundiga.

8. Milline on maailma kalleim õlu? Väidetavalt Antarktika jää sulaveest valmistatud Antarctic Nail Ale maksis oksjonil ei rohkem ega vähem kui 800 dollarit (u 600 €). Kogu tulu läks Antarktika piirkonna vaalapüügivastase kampaania edendamiseks.

Jälgi A. Le Coq Facebooki, et olla kursis põnevate õlleuudistega.