Esmakordselt sai Nokia Kontserdimaja suurel ekraanil otseülekandes näha suursugust ooperilavastust kuulsast La Scala ooperiteatrist. Kuigi mõned ooperisõbrad tulid etendusele mõõduka eelarvamusega, siis etenduse lõppedes ei hoidnud publik ovatsioone tagasi.

“Suhtusin sellesse alguses pisut skeptiliselt, et vaadata ooperit üle ekraani, aga tegelikkuses see ei seganud absoluutselt, läks täiesti meelest ära. Vastupidiselt andis see hoopis uutmoodi ja üllatavalt põneva elamuse ning suurepärase võimaluse keskenduda muusikale ja etendusele,” kommenteeris ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa.

Lavastuse peaosades astusid üles noor Gruusia ooperilauljatar Anita Rachvelishvili (Carmen), Jonas Kaufmann (Don José), Erwin Schrott (Escamillo) ja Adriana Damato (Micaëla). “Peaosalised tundsid ennast etenduse edenedes järjest kindlamalt ning andsid suurepäraselt oma rolle edasi. Lavastuses oli mõõdukalt ka huvitavaid kujundeid ja uudne lähenemine tuntud klassikule tegi sellest tõeliselt nauditava ooperielamuse,” rääkis peale etendust Draamateatri näitlejanna Kersti Kreismann.

Etendust dirigeeris maailmakuulus dirigent Daniel Barenboim, kelle emotsionaalne stiil ekraani vahendusel vaatajateni jõudis. “Etendus oli nii hästi üles võetud, et ekraani vahendusel saigi hoopis enamast osa, kui saalis – kõik need emotsioonid ja miimika, lauljatel, pillimeestel ja dirigendil,” kommenteeris Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmus.

Nokia Kontserdimajas on tagatud ooperiülekannete teostamiseks kaasaegsed tehnilised tingimused ja ka tippooperielamuse vääriline pidulik õhkkond. Riina Rõõmus leidis, et ka heliliselt oli otseülekanne väga hästi teostatud. “Heli oli suurepärane. Nokia Kontserdimaja saal on ooperi nautimiseks ekraani vahendusel suurepärane paik,” lisas Rõõmus ning kinnitas, et temast saab ka järgmisel aastal jätkuvatel Ooperiõhtutel tihe külaline.

Järgmisel aastal on võimalik ooperiõhtutest osa saada vähemalt kord kuus.