Euroopa suurimaks ning maailma üheks vaadatumaimaks action-spordi võistluseks kasvanud Simple Sessionil näeb võistlemas 180 valitud võistlejat 33st riigist üle maailma. Teiste seas näeb sinne publik uuesti ka oma ala superstaare nagu Ryan Sheckler, Greg Lutzka, Garrett Reynolds ja Drew Bezanson ning ka kohalikke skeidi- ja trikirattamehi.

Igal aastal Simple Sessionile kohapeal kaasa tuhandeid pealtvaatajaid ning festivalimelu viib haripunkti väsimatu klubiprogramm, mis tiksutab rahvamasse neli õhtut järjest. Nii tõotab tänavu reaalsus koita alles mitte enne kui kiluvõileva läikest vabariigi aastapäeva õhtusöögilauas.

Peoprogramm hakkas pihta juba neljapäeva, 20. veebruari õhtul Studiost, kus rahvast soojendasid ülakorrusel JÄCKi poisid, allpool nõksutasid aga puusi lahti skeidikutid ehk Haigla DJ-d ja Lauri Täht.

Reedene pidu ehk ametlik pre-party toob Über Clubi lavale Popidioti, kes teevad live’i ning Sessioni residendid Flipperi (Top Billin, Helsingi / Berliin) ja Paul Oja.

Laupäeval, kui on selgunud juba pühapäevased finalistid, ootab ees Simple Session Party Mayhem! pidu Parlamendis, kus esineb peomusooni supergrupp Küttebänd ja biiti laovad alla DJ Critical ja MVP.

Kui kõik sõidud on sõidetud ja medalid kaela riputatud, ootab ees legendaarne pühapäevaöine afterparty Parlamendis, mille peaesinejaks on neljane Londoni räpipunt prantsusepäraselt hästikõlava nimega Sonne Bien. Kollektiivi moodustavad bändi asutaja Ricci Queens, räppar J-Flowz, lüürik Mad Brains ja DJ Sai, kes õnnistasid oma liidu sisse kolm aastat tagasi ilmunud suitsuse ja jazzi-maigulise träkiga “Smoking Section”. Vahepeal jõudsid mehed end tõestada mitmel mandril ja on eelmise aasta seisuga saanud hakkama mitme mahlaka tükiga, mis tulevad ka Tallinnas esitamisele. Oma tossuga lendab peale ka kodumaine hiphopi uustulija Tommy Cash.

Uksed avanevad igal õhtul kell 23 ja pileti eest tuleb välja käia 9 eurot. Festivalipassiga või enne südaööd saab sisse 7 euro eest.

Vanusepiirang on kõikidel pidudel 18 eluaastat.