Aivar Sõerd jäi kõnepuldis hätta
2005. aasta septembri viimastel päevadel jäi vastne rahandusminister Aivar Sõerd riigikogu ees küsimustele vastates jänni. Ta pidas mitme minuti pikkusi pause, lappas meeleheitlikult paberites ja korrutas sõnu. Sellist tsirkust polnud riigikogu liikmed veel näinud.

Andrus Ansip teatas, et kohtus Iraagi presidendiga. Päev hiljem selgus, et tegemist oli siiski asepresidendiga.
2005. aasta 1. oktoobri Postimees hämmastas teatega, et peaminister Andrus Ansip ei kohtunudki Iraagi-visiidil president Jalal Talabaniga, kuigi sellest teatas ta teleusutluses ise ja valitsuse pressibüroo.

Erika Salumäe ja tagurpidi trikoloor
1992. aasta Barcelona olümpial heisati naiste trekisõiduvõistluse võitja, Erika Salumäe auks Eesti rahvuslipp. Suur oli aga eestlaste üllatus, nähes, et sini-must-valgest on saanud valge-must-sini.

Hillar Nahkmanni etteaste
“Ma väsisin lihtsalt ära,” ütleb Eesti Raadio uudistelugeja Hillar Nahkmann põhjuseks, miks ta ühe pühapäeva varahommikul aastal 2000 uudiseid lugedes ohkas, puterdas ja sõnadega eksis. Paljude kuulajate arvates oli raadiohääl lihtlabaselt purjus.

Indrek Sei teravad varbaküüned
2000. aasta Sydney olümpial tõmbas ujuja Indrek Sei enne otsustavat starti kogemata varbaküünega oma ujumistrikoo puruks. Ja siis veel teisegi.

Kadriorgia
Presidendi juures Kadrioru lossis elavad teismelised lapselapsed pidasid vanavanemate eemalviibimise ajal lõbusaid pidusid.

Kaitseliitlane kandis vabariigi aastapäeva paraadil haakristi kõrvas
Kaitseliitlane kandis 2006. aasta vabariigi aastapäeva paraadil kõrvas haakristi kujutavat kõrvarõngast. Kaitseminister asus selgitusi nõudma.

Kaitseminister jäi portfellita
Kaitseminister Margus Hanson võttis tööd koju kaasa, kuid ööpimeduse varjus viisid vargad riigisaladustest pungitava portfelli minema. Eksminister sai trahvi.

Kaitseväe juhataja relvaäris
Kaitsejõudude peastaabis lokkas põrandaalune relvaäri, kindral Alaksander Einseln teatas, et Soomest salakaubana toodud püstoleid müüdi tema selja taga. Ohvitserid aga kinnitasid: kindral vaatas juba 1994.a. relvasoovijate nimekirjad üle. Ta luges neid teadmisega, et käib seaduslik äri.

Kristiina Ojuland raiskas riigi raha
2002. aastal selgus, et riigikogu oli maksnud Ojulandi ööbimiste eest Pirital TOPi hotellis üle 120 000 krooni, samas kui Ojuland seal väidetavalt ei elanud. Dzotile viskus Raimo Kägu, kinnitades, et naine siiski ööbis hotellis. Ojuland maksis ülemäärase hüvitise riigile tagasi.

LHV jäi siseinfo kasutamisega vahele
Mullu sügisel lahvatas piinlik skandaal — investeerimisfirma Lõhmus, Haavel & Viisemann (LHV) töötajad Kristjan Lepik ja Oliver Peek varastasid USA järelevalveametnike andmetel arvutiprogrammi abil börsiettevõtete veel avaldamata pressiteateid, teenides selle abil USA börsidel vähemalt 7,8 miljonit dollarit kasumit.

Margus Hernitsa kadunud uisukruvid
1998. aasta Nagano taliolümpial tegi nooruke Eesti iluuisutaja olümpiaajalugu, kaotades kohustuslikus kavas uisukruvid, kõik kuus tükki.

Muinsuskaitsja jäi metalliotsijaga vahele
“Mustade arheoloogide” vastu sõdiv muinsus¬kaitse¬amet tabas metalliotsijaga muistisi jahtimast hoopis omaenda kaastöölise ning kahtlustas teda koostöös aarderöövlitega.

Peaminister Ansip käitus kui turneel viibiv rokk-staar
Peaminister Andrus Ansip väisas 2006. aasta veebruaris Itaalias, Torino olümpiamängudel Eestile kolm kulda toonud sportlaskonda ning alustas oma sõnavõttu lausega: „Siin Torontos…” Toronto asub hoopis teisel mandril, Euroopast kaugel-kaugel kanadamaal.

Peeter Oja pani ära
Näitleja ja „Ärapanija” armastatud saatejuht Peeter Oja läks päev enne vabariigi sünnipäeva autopesulas kallale vene keelt kõnelevale mehele, kes temast ette trügis. Loetud hetkedega sai sõnasõjast vägivaldne kaklus. Kuuldavasti jõudis Oja mehe veriseks peksta enne kuni pesula töötajad kaklusele vahele läksid. Näitleja ei jätnud juhtunut sinnapaika ja otsustas oma au kaitsta. 2.märtsi Eesti Päevalehes avaldas ta juhtunu kohta arvamust ning tunnistas, et talle ei meeldi agressiivsus. Samas kirjutas Oja artiklis, „et iga provokatiivne käitumine on kantud agressiivsest hoiakust ja vahel tuleb sellele samaväärselt vastata. Sest sõnad saavad otsa.”

Politseiametist kadusid asitõendid
1997. aasta 22. juuli pärastlõunal avastati, et politseiameti peamaja kolmandal korrusel asuvast hoiuruumist on kadunud ligi 185 442 krooni eest asitõendeid, peamiselt merevaigust ehteid, kuid ka neli Lenini ordenit.

President ei tea, mis päev on
Eesti Vabariigi President Arnold Rüütel tervitas vabariigi aastapäeva paraadile kogunenuid sõnadega: head võidupüha! Võidupüha on Eestis aga teatavasti hoopis 23. juunil.

Riigiprokurör tabati teolt
Märtsi algul vabastati ametist riigiprokurörina töötanud 33-aastane Jüri Reede. Ametlikult märgiti lahkumise põhjuseks mehe eraeluprobleemid. Vabastamise tegelik põhjus oli aga lihtne – mees käis bordellis. Reede lõbumajas käik kajastus raamatupidamises ning tänu sellele sattus see kriminaalasja tõendusmaterjali hulka. Kui asi päevavalgele tuli, kirjutas Reede omal soovil kohese lahkumisavalduse. Prokuröri pressiesindaja kinnitas, et Reede ei pannud küll toime seaduserikkumist, kuid käitus viisil, mis ei lähe tema ameti eetikaga kokku.

Rotid riigi viljasalves
Riigi Viljasalvest kadus tuhandeid tonne riigi julgeolekuks mõeldud reservvilja.

Saagim ja pesu
Ajakiri Just! avaldas nupu sellest, kuidas „Lihtsa Elu” Triinu ja Sille viisid poodi fotosessioonil määrdunud pesu. Sellele vastas Triin ajakirjas Kroonika kuulujutuga, mille kohaselt olnud ajakirja peatoimetaja Anu Saagim vene ajal pesuvaras.

Tanel Padari vägiteod tele-eetris
Kanal2 uudisteprogrammi “Reporter” mulluse aastalõpusaate salvestusest sai tänu rokkar Tanel Padari ülemeelikusele kümbluspidu. Alasti rokkar kargas lumehangest kümblustünni, lasi meessaatejuhil selga pesta ja lõpuks kergendas end üle rõduääre.

Tõnis Paltsu vassimine
Tõnis Palts kinnitas peaministrile, et temal maksuametiga probleeme ei ole ega tule, ometi arvas maksuamet teisiti. Peaminister Ansip pidas Paltsu Tallinna linnapea kohale mittesobivaks.

Vladimir „Ei kommentaari” Belõi
Sügisel 2005 valisid pealinlased end Tallinna volikogus asendama keskerakondlasest koolidirektor Vladimir Belõi, kes ajakirjaniku eestikeelsetest küsimustest aru ei saanud ning suutis vaid pobiseda: „Ei kommentaari”.

Õppejõud varastas õpilaste tööd
Tartu Ülikooli üldpolitoloogia lektor kopeeris ajakirjas Möte ilmunud artiklis kolmes lõigus sõna-sõnalt üliõpilastööde teksti, kuid „unustas” autoritele viitamata.

Üliturvalise ID-kaardi turvaümbrikud paistsid läbi
2002. aasta maikuus selgus, et ID-kaardiga kaasa antavad salajasi koode sisaldavad kinnised turvaümbrikud paistsid lihtsa toalambi alla asetades läbi, see aga seadis ohtu kõigi seni väljastatud kaartide turvalisuse.

Hääletus on lõppenud. Vaata saadet Kanal 2-st N kl 20.35