“Kirjedustõlkega filmid on küll mujal maailmas väga levinud, kuid Eestis pole vaegnägemisega inimestele filmide tegemisel eriti mõeldud. Kirjeldustõlge kirjeldab dialoogide vahele seda, mis on muidu tajutav vaid visuaalselt ning nägemispuudega inimesed kuulevad tõlget filmi vaadates,” selgitas Triin Toomela, PÖFFi erivajadustega inimeste projekti koordinaator.

“Kirjeldustõlkega varustatud filmid on mõeldud eelkõige nägemispuudega külastajatele, kuid PÖFF tervitab seanssidel ka kõiki teisi soovijad, kes on valmis kogema olukorda, kus nad ei saa oma nägemismeelele loota,” lisas Toomela.

Laupäeval, 24.11 kell 16.00 linastub Solarise kinos Just Filmi raames joonisfilm "Lotte ja kuukivi saladus" (R: Janno Põldma, Heiki Ernits, Eesti, 2011. Kirjeldustõlge: Tiina Masing ja Ene Härmatis). Seanss on vaegnägijatele ja nende ühele saatjale tasuta!

Pühapäeval, 25.11 kell 15.00 KUMUs toimub kordusseanss kirjeldustõlkega Sofi Oksaneni draamafilmile "Puhastus" (R: Antti J. Jokinen, Soome-Eesti, 2012. Kirjeldustõlge: Mart Aas ja Kristel Leesment).

Kirjeldustõlkega "Lotte ja kuukivi saladus" valmis SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi abiga, kes koostöös PÖFFiga juba eelmisel aastal kogus raha nägemispuudega lastele filmimaailma kogemuse pakkumiseks. Rahakogumine on plaanis ka tänavu ning saadud tulu kasutatakse taas kirjeldustõlkega lastefilmi tootmiseks.

Ettevõtmise toetamiseks saab soetada endale festivali infopunktist kampaania kleebise või kõrvarõngad. Lisaks läheb 10% kõigi PÖFFi meenete müügist sama ettevõtmise toetuseks.

Põhjamaade suurim filmisündmus, Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival toimub 12.–28. novembril.