Rohkete vägivallakaadritega läbi põimitud linateos jutustab autotehase töölise Heli lugu, kes satub oma perekonda kaitstes pahuksisse nii kohalike gangsterite, kui korrumpeerunud sõjaväepolitseiga. Heli perekonda tabava vägivallalaine kutsub esile tema õe kavaler, noor sõjaväelane Alberto, kes elujärje parandamise nimel püüab narkootikume varastada. Vargus tuleb ilmsiks, Heli ja Alberto järgnev saatus neile osakslangeva piinamise näol on aga koletu.

Need, kes „Heli“ juba näinud, kipuvad küsima: kumb on hullem, kas filmis nähtu või Mehhikos valitsev tegelik olukord? Fakt on, et verine kuritegevus ja narkosõjad on saanud selles riigis süsteemi osaks. Küll mitte päriselus, aga vähemalt filmis on selline külmaverelisus õigustatud seni, kuni suudab kasvõi mõne inimese õigele teele suunata ja päriselus vägivalda ära hoida. Turvalises keskkonnas elavale eestlasele on ehk üllatav seegi, milline võib inimelu väärtus maailma kuklapoolel olla.

Kui „Helist“ vägivald välja võtta, siis ununeks filmis toimunu õige pea. Kahjuks või õnneks see antud teose puhul nii ei lähe. Vaatamata häirivatele kujunditele peitub filmi tugevus Escalante loodud atmosfääris, pinge all elamise ja pideva hirmu psühholoogilises dimensioonis ning selle näitamises, kuidas asjaolud suudavad murda iga inimese.

Film linastub:

21.11 kell 22.00 Coca-Cola Plazas, Tallinnas
22.11 kell 21.45 Solarises, Tallinnas
1.12 kell 21.30 Ekraanis, Tartus