Publikule antud intervjuus selgitas Maksim enda ja oma kolleegi rolli Salacgrivas (kokku ongi Eesti politseinikke alal kaks toim.): "Meie oleme konktaktisikud ja tegeleme Eesti kodanike ja Eesti territooriumilt tulnud rikkujatega. Kõiki juhtumeid menetlevad aga siiski lätlased, mis tähendab lühidalt seda, et eestlast karistab siiski Läti politsei Läti seaduste kohaselt. Kui on vaja kontrollida kellegi tausta, siis teevad nad seda Eesti juhtimiskeskuse kaudu ja suuremat sorti probleemi puhul on valmis appi tõttama ka abijõud Lääne Politseiprefektuurist. Aga seda pole siiani vaja läinud ja praeguse pildi kohaselt ei lähe ka."

Komissari sõnul on siiani rikkumisi olnud väga vähe, peamiselt liikluse ja narkootikumide festivalialale toomisega seoses. Üks pisike huligaansus leidis samuti aset. "Olen märganud, et kõige enam probleeme valmistab see, et inimesed proovivad tuua alale erinevaid narkootilisi aineid. See on oluline probleem," tunnistab Korzin. Pisiprobleemidega, nagu tee ääres või festivalialal magama jäämine, nad ei tegele, see jääb pigem kiirabi haldusalasse ja meedikud on ühel nõul, et las väsinud festivalikülaline magab siis end juba pigem rahulikult välja.

Komissar Korzini festivalikogemus on mahukas, ta on töötanud nii Harjumaal kui Pärnumaal ja taganud julgeoleku väga paljudel Eesti suurüritustel. Seetõttu teab ta välja tuua ühe veidra erinevuse Eesti sündmuste ja Positivuse vahel. "Kui siin rikud seadust, siis jääd oma festivalipääsmest ilma. Muidugi võid osta pileti uuesti, aga see on distsiplineeriv rahaline kulu," arutleb ta. Olmesituatsioon on politseinikel kuuma ilma tõttu üsna keeruline. Vormiriietus on paks ja raske ning kui eile kanti veel kohustuslikke kuuliveste, siis tänaseks on need ült visatud.

Festivalist endast on komissar osa saanud küll, sest kahekesi oma kolleegiga patrulliti ala mitu korda põhjalikult läbi. See paljastas aga ühe huvitava tõsiasja: kui kodumaal suhtutakse politseisse negatiivselt, siis siin tullakse käppa viskama ja muret kurtma. "Eile näiteks oli nii, et meie riigi kodanikud olid kõik väga sõbralikud ja neil oli nähtavalt hea meel näha Eesti politseid. Lätlased ja välisturistid aga ei saanud aru, mida me siin teeme. Mõned on isegi küsima tulnud ja õhtu edenedes, kui tullakse juba alkoholi mõju all oma muredest rääkima läti keeles, siis saadakse alles lõpuks aru, et tegu pole Läti võimudega," kirjeldab ta.