Aasta alguses õnnestus Eesti Päevalehe ajakirjanikul Kärt Anveltil pärast president Toomas Hendrik Ilvese intervjueerimist saada valgustatuks ka muusika vallas — nimelt uuris Anvelt riigipealt järele, mis muusika saatis nende jutuajamist. “See on Briti bänd Wolf Alice, üks mu viimase aja lemmikuid. Nende esimene plaat tuli välja läinud aastal,” kiitis melomaanist riigipea.

Õnnelikul juhusel esines presidendi lemmikbänd möödunud nädalavahetusel toimunud Positivusel, kus samal õhtul jagas Ilves ka Tallinn Music Weeki suvemajas autogramme oma äsjailmunud vinüülplaadile. Ilves oli Wolf Alice’i kontserdi ajal täies hoos ning vihtus õhukitarri sõrmitseda. Pärast võimsat rokkimist ootas meest aga kohtumine bändi endaga ning loomulikult ei jätnud ta siis bändi ilma ka oma plaadist.

Paistab, et eriti suur sümpaatia meie presidendi vastu tekkis bändi trummaril Joel Amey’l, kes pärast kohtumist Ilvesega Twitteri vahendusel ühendust võttis. “Oli tore teie ja teie perekonnaga kohtuda! Plaadil on mõned meie lemmikud bändid…Kuulame seda valjult,” kiidab noormees Ilvese muusikamaitset. President kiidab omalt poolt Wolf Alice’i kontserti, millega vestlus aga sugugi ei lõpe — Amey jagab Ilvesele videosalvestust punklegendi New York Dolls 1973. aasta kotnserdist, mille peale Ilves kiitleb, et on ansambli bassisti Sami Yaffaga Helsingis koos plaate mänginud. Lisaks soovitab president talle vaadata oma kõne 2012. aasta Tallinn Music Weeki muusikakonverentsi avamiselt.

Loe kahe muusikasõbra vahelisi säutse!



Vaata lisaks ka Publiku intervjuud, mis sai tehtud vahetult enne Wolf Alice’i kontserti toimunud pressikonverentsil: Presidendi lemmikbänd Wolf Alice on Ilvese fänlusega kursis: teame, et ta kannab väga palju kikilipse