Kui Harry Egiptile tuleb piisavalt suur ja oluline tellimus reklaamfilmi tegemiseks, võivad legendaarne reklaamimeister ja tema poeg Hanno Boratit kehastava Briti koomiku Eestisse tuua, kirjutab SL Õhtuleht.

Auru pahviv suslavedur, Zaporožetsiga sõitev Egon Nuter, veerevad apelsinid, jäätist limpsiv Eesti Miss Estonia 1989 I printsess Ingrid Tõniste jne.

Need neli ja veel üheksa Nõukogude ajal televisioonis nõrkemiseni nähtud reklaamklippi, mille autor on Harry Egipt, vilksatavad filmi “Borat — kultuurialased õppetunnid Ameerikast” ekraanil linateose lõpu järel.

“Käisin tänaval ja tuli telefonikõne,” räägib Harry Egipt. “Räägiti midagi minu filmidest. Ma ei saanud midagi aru. Mõtlesin, et mis pagan — mida nad seal Ameerikas tahavad teha. Kuna see kõne ei kostnud ka eriti hästi, siis mainisin, et ta helistaks mu pojale.” Seda filmimehed tegidki. Ja nii sattus materjal Harry Egipti reklaamfilmidest praegu miljoneid teenivasse kassahitti.

Harry poeg Hanno selgitab: “Eelkõige olid filmid interneti leheküljel, kus inimesed käisid neid vaatamas ja salvestasid.” Nii sattusid Egipti teosed suurtesse videoportaalidesse ja neile lingiti mitmelt poolt. “Kuna kõikide klippide all oli Harry Egipti nimi, siis oli üsna lihtne tuvastada, kes on nende autor.”