“Ohtliku lennu” tüübid panid ka Lexuse plahvatama, aga sel oli üks külg nii sodiks, et auto liikus vaid kraana abiga. Jätsime välja ka kiirteepolitseinikud Semiri ja Tomi, sest Cobra 11 pannuks terve tabeli kinni.

1. “Spioon, kes mind armastas” (1977)
Kui 007 Roger Moore´i kehas oma Lotusega pahasid kandadelt raputades mereranda jõuab ja sinu arvates merelainetes oma lõpu leiab, muutub valge auto allveelaevaks. Superagent koos oma imekena tšikiga saab päästetud. Kurjamid helikopteris aga rõõmustavad tüütust agendist vabanemise üle. Liiga vara.

Muide, pärast filmi linastumist kasvas nõudlus valgete Lotus Esprit’de järele tormiliselt. Järjekord ulatus kolme aastani.

2. “Bullitt” (1968)
Ilmselt kõige kuulsam tagaajamine üldse. Just sellest filmist sai alguse uus mood igas filmis igal võimalikul hetkel autode kummivilinat lasta. Isegi siis, kui tüübid rallivad kruusa peal.

Frank Bullitt, keda mängib Steve McQueen, ajab oma Mustang GT-390ga taga musta Dodge Chargeriga põgenevaid kurjameid ja nii pea kümme minutit jutti. Suured, rasked ja juhitamatud autod annavad võidu pättidele, kui just tulemöllus põlemist saab võiduks nimetada. Jah, seda näeb ka, et pahad põlevad autosse sisse.

3. “Riskikuller” (2002)
Meil siin on 7. seeria bemmid rohkem selleks, et Lasnamäe kanalis lambiposte maha võtta. Riskikuller Frank Martin, keda mängib Jason Statham, sõidutab kohe filmi alguses BMWga pooletoobiseid maskides röövleid, tehes ise ka hullumeelseid ja kohati arulagedaid trikke.

Prantsuse mendid lõhuvad ära terve hunniku Peugeot 307d, kuni bemmimees hüppab sillalt alla autoveotreilerile ja murrab mentide süsteemi. Veel mõni katkine Peugeot ja kuller on läinud.

4. “Ronin” (1998)
Robert De Niro mängib vahelduseks head ja püüab Peugeot 406ga ülekäte läinud Iiri terroriste, kes BMWga minema püüavad putkata. Kusjuures bemmiroolis on naine, Natasha McElhone.

Pariisi tänavail peetud klaperjahis kasutati kohati rohkem kui 150 kaskadööri korraga. Tulemus on ülikiire ja ülirealistlik. Iirlaste auto lendab lõpuks sillalt alla ja plahvatab.

5. “Kadunud 60 sekundiga” (2000)
Nicholas Cage ja tema kireminutid 1967. aasta Shelby GT500 Mustangiga tulevad kõige lõpus. Mustang saab veidi haiget ka. Filmis on kokku 25 minutit pöörast autodega rallimist.

Kui sellest väheks jääb, siis sama filmi vanemas, 1974. aasta versioonis lammutatakse 40 minutit. Ja ega Cage mingi niisama siidikäpp pole. Ta tegi enamuse oma trikkidest ise ja ilmus filmi esilinastusele isikliku 1967. aasta Mustangiga.

Ülejäänud edetabeli leiad maikuu FHMist!