Avapeo kontserdi juhatas sisse ja lõpetas Tanel Padar&The Sun, vahepeal pakuti nii muusikat, tantsu kui ka näiteks kaelamurdvaid trikke mootorrattal.
Vaata, kuidas peeti kõnesid, lõigati linti ja sagiti enne suurt kontserti.
Vaata kõiki fotosid SIIT.

Suurärimees ja raadiohääl Rein Kilk ütles Publikule, et kuigi ta kuulus algselt nende hulka, kellele vana Sakala keskuse lammutamine ei meeldinud, on ta nüüd uut keskust nähes oma arvamust muutmas. Samuti arvas kogenud ettevõtja Kilk, et Solarise keskus hakkab tulevikus edukalt tööle.

Kirjastuse Pilgrim juht Tiina Ristimets arvab aga, et lisaks kultuuriga seotud asutustele on Solarises ka söögikohti, mille tõttu tasub spetsiaalselt kohale tulla. Ka loodab ta, et keskuse toidupoes saab olema hea maitseainete valik.

Vaata, kuidas külalised peole saabusid!

Vaata ülejäänud pilte SIIT.

Avapeo konserdil oli nii muusikat, tantsu kui ka trikke

Solarise avamise puhul toimunud kontserdil esinesid teiste seas Vanemuise orkester, baleriin Nashua Mironova, Tanel Padar&The Sun, trikimees Jürgen Veber, Koit Toome, Lauri Liiv, Maarja, Gerli Padar, Märt Agu&Co ja paljud teised.

20.59. Kontserdi lõpetab Tanel Padar&The Sun.

20.51. Üles astub trikimees Jürgen Veber. Kavas on kelmikas kaarditrikk.

20.47. Demonstreeritakse, kuidas saalis kõlavad ooperihelid.

20.41. Käib tantsuetendus.

20.29. Esineb Maarja-Liis Ilus.

20.25. Pärast rahulikku balletietendust hüppas lavale koeratüdruk Lotte, kes lõbusat laulu esitama asus.

20.17. Tanel Padari teise loo ajal kihutas läbi saali krossitsikkel, millega juht hakkas laval hullumeelseid trikke tegema. Rahvas aplodeeris tormiliselt.

20.09. Esinemist alustas Tanel Padar&The Sun lauluga “Tõusva päikese poole”.

20.01. Algas avapeo kontsert “Elu on ilus”.

19.43. Inimesed hakkavad kogunema Nokia kontserdimajja, kus kella 20 ajal algab pidulik kontsert.

19.28. Keskus on nüüd ametlikult avatud ning kõnedepidamise osa on lõppenud. Külalistel on nüüd võimalus maitsta rikkalikult kaetud laudadele asetatud maiusroogasid. Järjekord Lido juures on väga pikk.

Tasub ka mainida, et lindilõikamise protsess oli lahendatud tavapärasest huvitavamalt. Lillat värvi lindi tõi kõrgustest alla ootavate kääride juurde osav akrobaat.

19.05. Avapidu sai ametlikult hoo sisse. Omanik ja projekti eestvedaja Peeter Rebane tänas oma kõnes Tallinna linna, rahvast ja kõiki, kes 1,2 miljardit krooni maksma läinud keskuse loomisel abiks olid.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kiitis omakorda uut keskust ning võrdles seda kauaotsitud Eesti Nokiaga. Linnapea hinnangul võib olla tegu Peeter Rebase elutööga.

“Nokia nime kandva Tallinna Kontserdimaja saal võimaldab nüüd Eestisse tuua ja meie inimestele pakkuda rohkem ja kõige spetsiifilisemate nõudmistega tipptasemel kultuuriüritusi. Liites veel Solarise keskuse ülejäänud ruumide ja kinosaalide võimalused, on Tallinnas nüüd koht suurte rahvusvaheliste konverentside pidamiseks. Rohkem üritusi, rohkem turiste, rohkem investeeringuid — see teeb Tallinnast parema elu- ja töökoha. Teeb meie kõigi elu huvitavamaks ja paremaks. Pisut lennukalt võib öelda, et see just ongi üks võimalik Eesti Nokia,” rääkis linnapea.

Savisaar tänas Solarise ehitajaid, tänu kellele sai ehitusperioodil objektil tööd paartuhat inimest ning ettevõtjaid, kelle kaudu luuakse Solarisesse ligi 500 uut igapäevast töökohta.

“Solarise valmimine on veel üks märk sellest, kui tõsiselt võtame 2011-nda aasta Euroopa Kultuuripealinna tiitlit. Just siin saab kultuuripealinna programm pisut rohkem kui aasta pärast suurejoonelise ja piduliku avalöögi Euroopa Filmiakadeemia auhinnagalaga,” märkis Savisaar.

18.20. Praegu tehti lahti kaubanduskeskuse uksed. Kõik oli ilus, kuid samas võis märgata ka äsjaste korrastustööde tagajärgi — ühes nurgas seisis veel redel ning kellegi tööriided ning põrand oli veel pesemisest märg.

Kella 18.13 ajal võis Solarise juures näha juba pikka järjekorda. Kuigi täna õhtul aset leidvale peole saabuvad ainult kutse saanud isikud, siis sellest hoolimata ulatus saba lausa Estonia teatrini. 

Reedel enne pidu oli ajakirjanikel võimalus ka vastvalminud hoonet pikemalt uudistada.

Vaata ülejäänud pilte SIIT.

Laupäeval saavad kõik uudistama minna

Vastvalminud kaasaegne meelelahutus- ja elustiilikeskus Solaris avatakse linnarahvale pärast 2,5 aastat kestnud ehitustöid sel laupäeval kell 10. Keskuses on avapäeva puhul lisaks põnevale programmile kõigile uudistamiseks uksed avatud ka kontserdimajas ja kinosaalides.

Laupäevasel avapäeval saab palju muu põneva seas osa võtta Solarise “Suurest seiklusest”, et võita uhkeid auhindu, nautida vaatemängulist avaetendust “Elu on ilus” ning vaadata, kuidas rokib elu ilusaks Tanel Padar&The Sun. Cinamoni kinokeskuse ekraanidel jooksevad ETV Live kontserdid, Apollo raamatupoes toimub Tanel Padar&The Sun’i autogrammisessioon ning kogu avamismöllust teeb otseülekande raadio Sky Plus.

Solarises ootab külastajaid Nokia Kontserdimaja näol esimene uus kontserdirajatis Tallinnas pärast 30 aastat, taskukohane ja laia tootevalikuga Solarise Toidupood, Eesti suurima kaasaegse kinosaaliga Cinamon ja kahe saaliga Tallinnfilmi väärtfilmikeskus, kümmekond põnevat kohvikut-restorani eesotsas Lido ja Vapianoga, suurim Apollo raamatupood, kõigile tantsuhuvilistele mõeldud Tallinna Tantsuakadeemia, Lemmikloomapood&Spa, lai valik tehnika- ja sisustuskauplusi, vaba aja ja spordipoode, tervise- ja ilukauplusi ning palju muud põnevat.