Paljud meist on enda jaoks leidnud üheks vabaaja veetmise võimaluseks jututubades istumise. See aga võib viia selleni, et inimene arvab, et internetimaailm võrdub reaalsusega.

Vahel võrreldakse internetisõltuvust kasiinosõltuvusega - mõlemad on tõsised käitumishälved, mida ei tohiks jätta tähelepanuta. Mõlema sõltuvuse puhul toimuvad inimese elus tõsised muutused - kõrvale jäävad igapäevased suhted, huvid ja kohustused.

See ei tähenda aga seda, et peaks loobuma internetist. Ei, sugugi mitte, sest kõigil ei teki sõltuvust. Nii kaua on internetimaailm ohutu kuni inimesel on ka reaalne elu ja suhted. Oluline on mõista, et mitte keegi ei otsusta ise sõltuvusse jääda. Kui mõni isegi oma netisõltuvust tunnistab, ei näe ta sellele lahendust.

Internetisõltuvusest pääsemiseks soovitatakse kõige enam arvuti kasutamise piiramist. Tuleb endale luua täpne ajakava - näiteks piirata arvuti kasutamist ühele tunnile päevas. Erinevalt paljudest teistest sõltuvustest, ei ole täielik loobumine soovitatav. Oluline on leida endale tegevust ka arvutist ja internetist eemal olles ning kasutada arvutit vaid konkreetsetel eesmärkidel.

Arvuti ei ole elu - reaalne elu on palju põnevam ja ka tähtsam. On suur viga jätta oma igapäevased toimetused tegemata ja raisata kogu aeg arvutis istumisele. Lõppude lõpuks, mis see arvutis istumine ikka meile annab? Nii mõnigi meist on arvuti taga veetnud terveid päevi, öid ja isegi ööpäevi. Sellise eluviisiga me aga kaugele ei jõua, sest kui me mingi aeg avastame, et oleks võinud arvutis istumise asemel hoopis midagi kasulikku teha, siis võib kahjuks juba hilja olla. Olgem mõistlikud!